بررسی سرنوشت پسران هاشمی پس از فوت وی

بررسی سرنوشت پسران هاشمی پس از فوت وی

بررسی سرنوشت پسران آیت الله هاشمی رفسنجانی

در پی فوت آیت‌الله هاشمی به سرنوشت پسران این مرد بزرگ می‌پردازیم بالاخره شورای شهر چهارم در آخرین روزهای عمر خود نام بزرگراه نیایش را به نام آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تغییر داد. امروز هم محسن هاشمی که در انتخابات شورای شهر تهران بعنوان نفر اول فهرست امید و با بالاترین رای وارد شورای شهر شده بود، به ریاست این شورا برگزیده شد. به این بهانه سرنوشت پسران هاشمی پس از فوت او را بررسی می کنیم.

 

به گزارش تالاب:  محسن پسر بزرگ آیت‌الله هاشمی در زمان حیات مرحوم هاشمی معاونت عمرانی دانشگاه آزاد را بر عهده داشت، مهدی برای گذراندن محکومیت خود در زندان اوین به سر می برد و یاسر کوچک‌ترین پسر آیت‌الله هم عهده‌دار ریاست دفتر هیئت امنای دانشگاه آزاد و ریاست دفتر پدر در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام بود. پس از فوت آیت‌الله هاشمی، محسن رییس شورای شهر تهران شد، مهدی در زندان ماند و یاسر از سمت‌هاي خود برکنار شد.

 

ریاست محسن بر بهشت

محسن هاشمی سالها مدیرعامل متروی تهران بود و هرچه مهدی بهانه‌اي برای حمله به آیت‌الله هاشمی‌ بود، محسن کمتر بهانه به مخالفان پدرش می‌داد. پس از برگزاری انتخابات شورای شهر چهارم تهران، دو گزینش برای شهرداری تهران از سوی اصولگرایان و اصلاح‌طلبان مطرح شد. اصولگرایان قالیباف و اصلاح‌طلبان محسن هاشمی را معرفی کردند. قالیباف در یک رای‌گیری پر حاشیه و با یک رای اکثر شهردار تهران شد. آن یک رای را هم فردی به قالیباف داد که از فهرست اصلاح‌طلبان وارد شورای شهر شده بود.

 

بررسی سرنوشت پسران هاشمی پس از فوت وی

 

اما این پایان سرنوشت محسن نبود. چهار سال بعد و چند ماه پس از فوت پدر،  محسن در انتخابات شورای شهر تهران شرکت کرد و نامش در صدر فهرست امید گنجانده شد. محسن  1 میلیون و 756 هزار و هشتاد و شش رأی بدست آورد و نفر اول تهران شد و در نهایت هم بعنوان رییس شورای شهر تهران از سوی اعضا این شورا برگزیده شد. با دقت به تعهد اعضای شورای شهر مبنی بر نپذیرفتن مسئولیت دیگر در چهار سال پیش‌رو، او حالا چهارسال سکان بهشت خواهد بود.

 

اقامت مهدی در اوین

مخالفان مرحوم هاشمی همواره مهدی را برترین گزینش برای حمله به پدرش می‌دانستند و هرگاه از فساد خانواده هاشمی سخن می گفتند، منظورشان عملکرد مهدی بود  و مهدی را به کل خانواده هاشمی تعمیم می‌دادند. پس از انتخابات سال 88 این فشارها و هجمه‌ها اکثر  و اتهامات مختلفی به مهدی هاشمی وارد شد.  با این حال مهدی در شهریور همان سال از کشور خارج شد اما با پیشنهاد‌هاي مرحوم هاشمی، در مهرماه سال 91 برای حضور در دادگاه از دوبی وارد ایران شد. دادگاه وی هم برگزار و در نهایت غلامحسین محسنی اژه‌اي سخنگوی قوه قضائیه در 21 خرداد 94 حکم دادگاه را اعلام کرد و گفت:«با دقت به تائید حکم دادگاه بدوی برای مهدی هاشمی و در نظر گرفتن اشد یکی از جرائم براساس ماده 134 مجازات اسلامی، وی به 10 سال حبس محکوم شد.»

 

بررسی سرنوشت پسران هاشمی پس از فوت وی

 

سخنگوی قوه قضائیه اظهار کرد که«سه جرم اختلاس، ارتشا و مسائل امنیتی برای مهدی هاشمی تائید شده اما در پرونده، 12 کیفرخواست وجود داشت که در تجدید نظر و ارائه کیفرخواست بعضی از آنان در هم ادغام شد و در بعضی موارد هاشمی از جرم تبرئه شد.»

 

مهدی برای اجرای حکم خود در روز 18 مرداد 94 وارد زندان اوین شد. وی در حال سپری کردن دوران محکومیت خود هست.

 

و اما یاسر …

یاسر در سال‌هاي جدید ریاست دفتر هیئت امنای دانشگاه آزاد  و دفتر پدر در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام را عهده‌دار بود اما فوت پدر شاید بیشترین تاثیر را بر زندگی او داشت.

 

چند روز پس از فوت آیت‌الله هاشمی دفاتر مشاوران وی در مجمع تشخیص مصلحت نظام پلمب شد. الویری گفت که « دفاتر مشاوران هاشمی در همۀ حوزه‌ها پلمب شده هست. دفاتر علی‌محمد بشارتی، رستگاری، عباسی‌فرد و یاسر هاشمی نیز پلمب شده هست.» هرچند پس از آن اطلاع دقیقی از سرنوشت این افراد در مجمع تشخیص مصلحت نبود اما با دقت به آغاز دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت به ریاست آیت‌الله هاشمی شاهرودی، به نظر میرسد یاسر و مشاوران مرحوم هاشمی باید دل از مجمع بکنند.

 

پس از فوت آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس هیأت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی، علی اکبر ولایتی جانشین وی در هیأت مؤسس دانشگاه آزاد شد. کمی بعد از آن تغییرات در دانشگاه آزاد آغاز شد که این امر موجب دلخوری سیدحسن خمینی و علی‌اکبر ناطق نوری نیز شد به گونه اي که هر دو اعلام کردند که نقشی در اتفاقات جدید دانشگاه آزاد ندارند. یکی از این تغییرات برکناری یاسر هاشمی بود.

 

بررسی سرنوشت پسران هاشمی پس از فوت وی

 

یاسر در گفتگویی درمورد برکناری اش از ریاست دفتر هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت:« با دقت به همۀ علاقه،‌ انگیزه و وظیفه‌اي که نسبت به دانشگاه آزاد اسلامی احساس میکردم، علاقه‌مند بودم که کارم را در این دانشگاه ادامه دهم چون این دانشگاه را میراث آیت‌الله هاشمی رفسنجانی برای مردم میدانم. به این حکم هیچ اعتراضی ندارم، چون هرگونه تصمیم‌گیری درمورد دانشگاه آزاد را حق پزشک ولایتی می دانم. متأسفانه امکان همکاری برای من فراهم نشده و خوشحالم که حداقل در این مورد اقدام قانونی انجام شده هست.»

 

جدیدترین مطالب سایت