مجموعه : رپورتاژ آگهی
بروزرسانی : 13 بهمن 1401

مزایا و معایب شغل انبارداری

مزایا و معایب شغل انبارداری

دریافت، نگهداری و تحویل محصولات موجود در انبار، یکی از مهم‌ترین موضوعات موردتوجه کارفرمایان در کسب‌وکارهای مختلف است. به‌عنوان‌مثال یک شرکت فعال در حوزه داروسازی، برای ذخیره و نگهداری مناسب داروهای تولیدی خود، به فردی توانمند و مسلط به کار انبارداری نیاز دارد. به شکلی که چنین فردی ضمن رعایت قوانین و مقررات انبارداری، به‌خوبی از خطرات شغل انبارداری آگاهی دارد.

اینجا است که کارفرما با انتشار آگهی‌های استخدام انباردار، به دنبال فردی آشنا به ایمنی انبارداری و اصول حرفه‌ای موجود در این شغل است. اگر شما علاقه‌مند به کسب درآمد از طریق فعالیت در این حرفه هستید، بهتر است نسبت به مزایا و خطرات شغل انبارداری آگاهی لازم را داشته باشید. در این مقاله قصد داریم ضمن معرفی فرصت شغلی انبارداری، جنبه‌های مختلف کاری در این حرفه را موردبررسی قرار دهیم.

انباردار کیست؟ انبارداری چیست؟

به انجام امور مرتبط با محصولات موجود در انبار، انبارداری گفته می‌شود. همچنین به فردی که مسئولیت انجام اموری مانند دریافت، نگهداری، ثبت جابجایی کالا و تحویل یا بارگیری محصولات موجود در انبار را بر عهده دارد، انباردار می‌گویند.

فردی که در شغل انبارداری مشغول به کار می‌شود، باید نسبت به انجام امور مرتبط با انبار آشنایی لازم را داشته باشد. همچنین رعایت قوانین و مقررات انبارداری و توجه به نکات ایمنی در انبار، از مهم‌ترین وظایف یک انباردار خواهد بود.

معمولا کار در شغل انبارداری به شکل تمام‌وقت است. بسیاری از کسب‌وکارها برای انجام وظایف موردتوجه در شغل انبارداری و حفظ انبار از خطرات رایج، نسبت به انتشار آگهی استخدام انباردار اقدام می‌کنند. به شکلی که شرکت‌های مختلف مانند شرکت‌های داروسازی، شرکت‌های هواپیمایی و شرکت‌های تولیدی، روزانه آگهی‌های استخدامی خود را در فرصت‌های شغلی کمک انباردار و انباردار منتشر می‌کنند.

برای مشاهده تازه‌ترین آگهی‌های استخدام انباردار در بیمارستان، مراکز درمانی، خدماتی و شرکت‌های خصوصی، می‌توانید همین‌الان به لینک مورداشاره مراجعه کنید. در بخش بعدی، به شرح وظایف در شغل انبارداری اشاره خواهیم کرد.

شرح وظایف شغل انبارداری

از مهم‌ترین وظایف و مسئولیت‌های یک انباردار، تحویل و دریافت کالاها است. در ادامه به برخی دیگر از وظایف و مسئولیت‌های مورداشاره در آگهی‌های استخدام انباردار، اشاره خواهیم کرد:

ثبت محصولات ورودی و خروجی انبار

رعایت قوانین و مقررات انبارداری جهت حفظ ایمنی در انبار

بررسی مداوم شرایط ایمنی در انبار و اجرای اصول ایمنی حریق در انبار

چیدمان کالاها در انبار

انجام بررسی‌های مداوم جهت ارائه گزارش‌های کمبود کالا یا مشکلات موجود برای تعویض یا تعمیر تجهیزات

اجرای فرآیند ذخیره‌سازی کالا بر اساس برنامه نگهداری محصولات

اجرای راهکارها و روش‌های مناسب برای نگهداری محصولات آسیب‌پذیر و حفظ ایمنی انبار

مدیریت زمان تحویل کالا و کنترل دمای محصولات خاص موجود در انبار

ارائه گزارش‌های مرتبط با خطرات شغل انبارداری

مدیریت و کنترل کیفیت محصولات بر اساس برنامه ‌زمان‌بندی مشخص

ارائه راهکارهایی برای مدیریت خطرات رایج و ارتقای ایمنی بارگیری و انبار

شرایط استخدامی جهت انجام وظایف و مقابله با خطرات شغل انبارداری

از شرایط مهمی که معمولا برای استخدام مسئول انبار موردتوجه کارفرمایان مختلف قرار دارد، می‌توان به داشتن سابقه کاری مرتبط اشاره کرد. افرادی که دارای تجربه کاری مناسب در این حرفه هستند، بهتر می‌توانند خطرات شغل انبارداری را شناسایی کرده و در جهت رفع مشکلات رایج در انبارداری گام بردارند. در ادامه برخی دیگر از شرایط استخدام انباردار، آورده شده است:

آشنایی به نرم‌افزارهای مجموعه آفیس مانند برنامه‌های ورد و اکسل

آشنایی کامل نسبت به فرآیند دریافت، جابجایی، ذخیره‌سازی و تحویل محصولات

داشتن اطلاعات کافی در رابطه با اصول انبارداری، کدگذاری کالا و انواع سندهای انبار

آشنایی با سیستم گردش موجودی انبار

آشنایی با مباحث حمل‌ونقل و لجستیک انبار

توانایی رعایت اصول ایمنی در انبار

آشنایی با اصول چیدمان کالا در انبار

شناخت کافی از روش‌های کنترل موجودی و روش‌های بررسی حداقل موجودی، حداکثر موجودی و زمان سفارش کالا

شناخت انواع انبارها

آشنایی به مباحث کمک‌های اولیه و خطرات شغل انبارداری

همچنین برای جایگاه‌های مدیریتی و فرصت‌های شغلی سرپرست انبار، داشتن مهارت‌های سرپرستی و مدیریتی جزء شرایط استخدامی کارفرمایان خواهد بود. آشنایی با روش‌های جدید در انبارداری، توانایی مدیریت انبار و ارائه برنامه‌ریزی برای توزیع کالاها، از دیگر شرایط استخدامی موردتوجه برای این نوع از فرصت‌های شغلی خواهد بود.

مزایا و معایب انبارداری

اگر قصد دارید مسیر شغلی خود را در حوزه انبارداری دنبال کنید، بهتر است پیش از شروع به کار در این حرفه با مزایا و معایب شغل مسئول انبار آشنایی داشته باشید. به همین دلیل در ادامه این مقاله ضمن بیان مزایای شغل انبارداری، به برخی از خطرات رایج و نکاتی که باید در این حرفه موردتوجه قرار دهید اشاره خواهیم کرد.

چالش‌های شغل انبارداری

اگرچه معمولا خطرات شغل انبارداری موردتوجه فعالان این حوزه کاری قرار دارد، اما فرصت شغلی انبارداری دارای چالش‌های کاری مختلفی خواهد بود. در ادامه این بخش، به برخی از رایج ترین مشکلات انبارداری، اشاره خواهیم کرد. همچنین ضمن اشاره به خطرات شغل انبارداری، راهکارهایی برای مدیریت بهتر انبار ارائه خواهیم نمود.

انجام کارها به شیوه سنتی

یکی از مواردی که ممکن است در شغل انبارداری موجب نارضایتی نیروهای کاری شود، اضافی بودن برخی از فرآیندها و امور موجود در این حرفه است. درحالی‌که بسیاری از کسب‌وکارها از دستگاه‌های جدید برای ثبت گزارش‌های انبارداری استفاده می‌کنند، هنوز برخی از کسب‌وکارها استفاده از شیوه‌های دستی و سنتی را در دستور کار خود دارند.

استفاده از روش‌های سنتی انبارداری نه‌تنها می‌تواند هزینه‌های کارفرمایان را افزایش دهد، بلکه نارضایتی انبارداران و مسئولان انبارها را به دنبال خواهد داشت. همچنین این روش‌ها و راهکارهای قدیمی، می‌توانند زمان زیادی را برای انجام امور انبارداری به خود اختصاص دهند.

مدیریت نادرست موجودی انبار

مدیریت نادرست موجودی کالاها در انبار، ریشه بسیاری از مشکلات رایج در انبارداری خواهد بود. در شغل مسئول انبار، فرد باید برنامه‌ریزی دقیقی برای مدیریت و کنترل موجودی انبار داشته باشد. چنانچه بررسی کمی و کیفی کالاها به‌درستی و در بازه‌های زمانی مشخص انجام نشود، شرکت در تأمین کالاهای موردنیاز خود و مشتریان با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.

چیدمان نادرست در انبار: یکی از رایج ترین مشکلات انبارداری

یکی از رایج ترین مشکلات انبارداری، عدم چیدمان درست کالاها و تجهیزات در انبار است. استفاده از ارتفاع برای چیدن محصولات، راهکار مفیدی برای افزایش ظرفیت انبارها خواهد بود. این در حالی است که چیدمان نادرست موجودی انبار، می‌تواند خطرات شغل انبارداری را افزایش دهد. به‌عنوان‌مثال مواد اشتعال‌زا و سمی، باید در شرایط مناسب و دور از سایر کالاها و تجهیزات نگهداری شوند.

در حقیقت هر کالایی که وارد محیط انبار می‌شود، باید محل مناسبی داشته باشد. اگر یک محل مناسب در انبار برای هر محصول پیش‌بینی‌نشده باشد، نیروهای کاری در انبار زمان زیادی را جهت پیدا کردن کالاها و جابجایی آن‌ها صرف خواهند کرد.

یکی از راهکارهای مفید برای ارتقای کیفیت انبارداری، استفاده از نرم‌افزارهای انبارداری (WMS) است. با استفاده از نرم‌افزارهای انبارداری، به‌راحتی می‌توانید مواردی مانند نگهداری، ورود و خروج کالاها را مدیریت و کنترل کنید. همچنین با به‌کارگیری راهکارهای نرم‌افزاری، می‌توانید سرعت فرآیندهای انبارداری را افزایش داده و نحوه سازمان‌دهی فعالیت‌ها را کنترل و مدیریت کنید.

خطرات شغل انبارداری

یکی از مهم‌ترین چالش‌های شغل انبارداری، نحوه مدیریت و رفع خطرات شغل انبارداری است. در ادامه به برخی از مهم‌ترین خطرات شغل انبارداری اشاره خواهیم کرد:

کار با تجهیزات و کالاهای سنگین

لغزش روی مواد روغنی موجود روی سطح زمین

خطر افتادن از ارتفاع

حریق و آتش‌سوزی در انبار

سروکار داشتن با مواد شیمیایی و سمی

سقوط اشیاء از ارتفاع

به دلیل احتمال وقوع حوادث مختلف در انبار، آشنایی با مواردی مانند ایمنی بارگیری و انبارداری، رعایت اصول ایمنی حریق در انبار و قوانین و مقررات انبارداری، برای فعالیت در این حرفه ضروری خواهد بود.

مزایای کار به‌عنوان انباردار

در صورت کسب تجربه کاری مناسب در شغل انبارداری، می‌توانید حقوق و دستمزد خوبی را دریافت کنید. بر اساس یک نظرسنجی که از بین 973 نفر از فعالان حوزه لجستیک و انبارداری انجام‌شده است، حقوق شغل انبارداری در سال 1401 مشخص گردید.

بر این اساس متوسط حقوق و دستمزد پیشنهادی مدیر حوزه انبارداری در شهر تهران برای سال 1401، مبلغی به‌اندازه 13.2 میلیون تومان در ماه بوده است. این در حالی است که بیش از 5 درصد افراد شرکت‌کننده در این نظرسنجی، متوسط حقوق شغل انبارداری برای یک مدیر در تهران را مبلغی بیش از 31.2 میلیون تومان در ماه اعلام کرده‌اند.

این آمار نشان می‌دهد که با کسب تجربه کاری مناسب و کار در شرکت‌های بزرگ و معتبر، امکان افزایش حقوق وجود خواهد داشت. از دیگر مزایایی که برای این حرفه وجود دارد، امکان کار کردن در صنایع مختلف است. همچنین به دلیل نیاز فراوانی که کسب‌وکارها به استخدام انباردار در تهران و سایر شهرها دارند، فعالان این حرفه دارای آینده شغلی مناسبی خواهند بود.

جمع‌بندی

کسب‌وکارهای مختلف صرف‌نظر از حوزه کاری که در آن فعالیت دارند، همواره با انجام اموری مانند دریافت و ارسال کالا سروکار خواهند داشت. اطمینان یافتن از کیفیت و تعداد کالاهای موجود در انبار بر اساس برنامه اعلام‌شده، یکی از موارد مهمی است که کارفرماها را به استخدام انباردار تشویق می‌کند. این در حالی است که توجه به نکاتی برای حفظ ایمنی انبار، جزء مهم‌ترین وظایف در این حوزه کاری است.

شغل انبارداری مانند هر شغل دیگری مزایا و معایب مخصوص به خود را دارا است. در این مقاله، ابتدا به معرفی این فرصت شغلی پرداختیم. به شکلی که با ارائه فهرستی از شرح وظایف شغل انبارداری، به شرایط استخدامی در این حرفه نگاهی انداختیم. درنهایت با بررسی مزایای شغلی مسئول انبار، برخی از خطرات شغل انبارداری و رایج ترین مشکلات انبارداری را موردبررسی قرار دادیم.

جستجو در تالاب
جدیدترین مطالب سایت