اگر کودک شما با مشکلات اضطرابی تشخیص داده شود، ممکن است برای مقابله با چالش های روزمره به عشق و حمایت بیشتری نیاز داشته باشد. در این قسمت از مجله تفریحی تالاب برای شما همراهان عزیز لیستی از فعالیت هایی که کودکان مبتلا به اضطراب شما را کمتر می کند منتشر کرده ایم.
اضطراب یک احساس عصبی یا ناراحتی شدید در مورد یک موقعیت یا نتیجه است و همه کودکان در مقطعی دچار اضطراب می شوند. با این حال، برخی ممکن است نتوانند بر ترس ها، اضطراب ها یا نگرانی های رایج در اوایل دوران کودکی مانند اجتماعی شدن غلبه کنند. بنابراین، تشویق کودکان مبتلا به اضطراب به انجام عادات خوب و شرکت در فعالیتها برای کمک به آنها برای غلبه بر اضطراب حیاتی است.
شیشه براق آرامش بخش که به آن شیشه ذهن نیز می گویند، یک پروژه کاردستی سرگرم کننده است که می توانید با کودک خود انجام دهید. این یک پروژه ذهن آگاهی آزمایش شده و واقعی است که به آرامش کمک می کند.
هدف این است که کودک شما زمانی که اضطراب دارد به تنهایی از این شیشه استفاده کند. فعالیت کوزه آرامشبخش به کودکان کمک میکند تا استراحت کنند، تمرکز کنند و متوجه شوند که توجه به حواس آنها میتواند اضطراب آنها را کاهش دهد.
طرز تهیه شیشه ذهنی: چسب براق را در یک ظرف شیشه ای پر از آب گرم اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. به یاد داشته باشید، هرچه آب گرمتر باشد، حل کردن زرق و برق بدون توده آسان تر است. رنگ خوراکی و پولک های پولکی را اضافه کنید تا مخلوط زنده تر و درخشان تر شود. شیشه را با آب گرم تا لبه پر کنید. در نهایت، مطمئن شوید که درب شیشه ها به درستی چسبانده شده اند تا از ریختن آن جلوگیری شود.
می توانید یک جعبه ناهار فلزی قدیمی یا یک جعبه کفش بخرید و وسایل آرامش بخش مانند حیوانات عروسکی، پتو، اسباب بازی های مورد علاقه و تنقلات را در آن قرار دهید. جعبه به آنها آرامش، شادی و حس آشنایی فوری می دهد.
مطالب مشابه: راهکار اصلی مدیریت اضطراب چیست؟
با خاک رس پخته شده در فر، سنگ های آرامش بخش کوچک و صاف ایجاد کنید. میتوانید به هر کدام یک فرورفتگی به شکل انگشت شست اضافه کنید تا به کودکتان کمک کند در حالی که انگشتانش را روی آن میمالد آرام شود. همچنین میتوانید سنگهایی با اشکال و اندازههای مختلف جمعآوری کنید، آنها را رنگ کنید و پیامها یا نقل قولهایی کوتاه و مثبت بنویسید.
فعالیت هایی که شامل تنفس عمیق است، تأثیر آرام بخشی بر سیستم عصبی و مغز دارند. به عنوان مثال، دمیدن حباب ها به تکنیک های تنفس عمیق نیاز دارد و بنابراین برای کودکان مبتلا به اضطراب و تنش مفید است.
مخلوطی از آب و صابون درست کنید و در ظرفی نگهداری کنید. سپس، اجازه دهید فرزندتان تا آنجایی که می تواند حباب ها را با استفاده از حباب دمنده باد بزند. همچنین میتوانید این فعالیت را با دمیدن حبابها روی سر خود در حالی که روی زمین به پشت دراز کشیده است، جذابتر کنید. اجازه دهید حباب ها را در حین رسیدن به زمین مشاهده کنند.
تحقیقات ثابت کرده است که فعالیتهایی که خلاقیت را ارتقا میدهند، مانند نقاشی یا سایر اشکال هنری، برای کودکان مبتلا به اضطراب مفید است. خلق هنر همچنین به کودکان کمک می کند تا تمام توجه و تمرکز خود را در لحظه حال متمرکز کنند. کودکان کوچکتر ممکن است از نقاشی با انگشت لذت ببرند.
کودکان به شدت تحت تاثیر تصورات خود از ابرقهرمانان و قدرت هایی هستند که دارند. اجازه دهید فرزندتان خود را یک ابرقهرمان تصور کند. از آنها در مورد قدرتهایی که میخواهند داشته باشند بپرسید و برخی از این فعالیتهای شگفتانگیز ابرقهرمانی را برای بچهها امتحان کنید تا به آنها کمک کنید آرامش پیدا کنند یا آنها را درگیر نگه دارند. این فعالیت همچنین ممکن است خودگویی مثبت در کودکان را تشویق کند و قدرت ذهنی آنها را تقویت کند.
به فرزندان خود یک اسباب بازی یا حیوان خانگی بدهید تا آنها را در آغوش بگیرند و به آنها کمک کنید تا با نگرانی ها و اضطراب های خود روبرو شوند. یک همراه نگران یا اضطراب، شی یا حیوان خانگی ای است که کودک شما می تواند در مواقع اضطراب با او صحبت کند و احساسات خود را با او در میان بگذارد.
آنها را تشویق کنید تا در مورد آنچه ممکن است آنها را آزار دهد، چرا آنها را آزار می دهد و اینکه چگونه می خواهند احساس کنند صحبت کنند. همراهی صمیمی و آرام می تواند به آرامش ذهن کودک شما کمک کند.
جعبهای برای فرزندتان بسازید که حاوی برگههایی با پیامها یا نقلقولهای مثبت است که میتواند منبعی فوری از انگیزه زمانی باشد که او احساس اضطراب میکند و شما در کنارش نیستید تا به او آرامش دهید. این پیام ها می تواند توسط شما یا فرزندتان نوشته شود.
به فرزندان خود مجلات حاوی تصاویر رنگارنگ و روشن بدهید و از آنها بخواهید با تصاویری که به نظرشان آرامش می بخشد یک کلاژ بسازند. ساختن کولاژ می تواند به آنها کمک کند نگرانی های خود را فراموش کنند و استرس را رها کنند. این کار به مهارت های هنری پیچیده ای نیاز ندارد و فرزند شما می تواند آزادانه خود را بیان کند.
توپ های استرس همیشه راه حلی برای مقابله با استرس و اضطراب بوده اند. میتوانید در خانه با فرزندتان توپهای استرس درست کنید یا از بازار بخرید. فشردن توپ استرس اعصاب و ماهیچه ها را تحریک می کند و سیستم عصبی کلی را بهبود می بخشد، بنابراین کورتیزول، هورمون اصلی استرس را کاهش می دهد.
کتابدرمانی که به آن کتاب درمانی یا قصهگویی درمانی نیز گفته میشود، فرآیند خواندن یک داستان یا بخشهای خاصی از یک داستان برای کودک شما با هدف شفا یا ایجاد احساس آرامش در او است. برای فرزندتان کتاب داستان بخوانید و به او کمک کنید تا با شخصیت های داستان ارتباط برقرار کند.
حفظ یک دفتر خاطرات به کودک شما این امکان را می دهد که برای تمام احساساتی که ممکن است قادر به بیان آنها نباشد، راهی بیابد. بنابراین، به فرزندتان یک دفتر خاطرات بدهید و بگذارید هر چه احساس می کند بنویسد. این عمل ساده نوشتن به آنها کمک می کند تا احساسات خود مانند ترس و قدردانی را تأیید کنند، عوامل استرس زا را درک کنند و آن عوامل استرس زا را کنترل یا مدیریت کنند.
این یک فعالیت ساده و در عین حال مؤثر است که میتوانید به کودک خود معرفی کنید، زیرا شناخته شده است که به بازیابی ماهیت آرام و خونسردی او در هنگام بروز لحظات اضطراب کمک میکند.
از فرزندتان بخواهید به اطراف خود نگاه کند و پنج چیز را که می تواند لمس کند، چهار چیز را که می تواند ببیند، سه چیز را که می تواند بشنود، دو چیز را که می تواند بو کند و یک چیز را که می تواند بچشد جستجو کند. این به آنها کمک می کند تا ذهن خود را از اضطراب منحرف کنند و همچنین باعث می شوند احساس بهتری داشته باشند. علاوه بر این، این فعالیت برای آموزش حواس پنجگانه به کودکان خردسال نیز عالی است.
این فعالیت به شما کمک می کند تا نقاط ضعف و قوت فرزندتان را درک کنید و مهارت های مقابله ای او را تقویت کنید. دو تکه کاغذ بردارید. به یکی از آنها برچسب «مغز شاد» و دیگری را «مغز نگران» بزنید. حالا اجازه دهید فرزندتان آنها را با افکار یا احساساتی که ممکن است در هر دستهبندی قرار میگیرد، مانند طنز، ترس، هیجان و غیره پر کند.
یک گوشه یا اتاق دنج در خانه خود را مشخص کنید که کودک شما معمولاً دوست دارد بنشیند یا بازی کند. محل را با یک پتوی دنج، کوسن ها، چراغ های محیطی تزئین کنید، وسایل مورد علاقه فرزندتان را در اطراف آن نگه دارید و موسیقی مورد علاقه او را پخش کنید. این به عنوان یک فضای امن برای کودک شما زمانی که احساس اضطراب می کند عمل می کند.
چیزهای زیادی را در یک جعبه ابزار آرام برای کودک خود قرار دهید و آن را با توجه به نیازهای او شخصی سازی کنید. به عنوان مثال، می توانید سنگ های آرامش بخش، توپ استرس، دفترچه یادداشت و چند مورد دیگر را برای کمک به کودک خود در هنگام اضطراب قرار دهید.
مطالب مشابه: نشانه های خاموش اضطراب پنهان
بله، بازی درمانی می تواند به کودکان کمک کند تا با اضطراب خود کنار بیایند. توانایی تسلط یا حل یک بازی یا فعالیت می تواند حس اعتماد به نفس و رضایت را القا کند و عزت نفس آنها را افزایش دهد و در عین حال به رشد حسی-حرکتی آنها کمک کند.
اعتقاد بر این است که رضایت یا احساس موفقیت از حل پازل ها باعث ترشح هورمون دوپامین می شود. بنابراین پازل ها به آرامش و کاهش اضطراب کمک می کنند.
فعالیت های اضطرابی و تکنیک های آرام سازی سنتی از نظر رویکرد و هدف متفاوت است. تکنیکهای آرامسازی سنتی، مانند تنفس عمیق و مدیتیشن، بر تسکین ذهن و بدن از طریق درگیری غیرفعال تمرکز میکنند. در مقابل، فعالیت های اضطرابی بیشتر بر مدیریت و کاهش علائم اضطراب از طریق درگیری فعال تمرکز می کنند.
به طور مشابه، فعالیت های اضطرابی از حواس پرتی برای منحرف کردن توجه از افکار و احساسات مضطرب استفاده می کنند. از سوی دیگر، تکنیکهای آرامسازی سنتی، بر تمرکز حواس تأکید دارند، که شامل تمرکز بر لحظه حال و پذیرش افکار و احساسات بدون قضاوت است.
فعالیت های اضطرابی برای کودکان برای کودکان در تمام سنین مناسب است. فعالیتها و تکنیکهای خاص را میتوان برای برآوردن نیازها و تواناییهای رشدی هر کودک، با توجه به سطح بلوغ و علایق آنها، تنظیم کرد.
بله، می توان از فعالیت های اضطرابی برای کودکان در کنار درمان و دارو استفاده کرد. این فعالیت ها می تواند به مقابله با اضطراب آنها کمک کند. با این حال، شایان ذکر است که آنها جایگزینی برای درمان و مداخلات پزشکی نیستند.
بله، فعالیت های اضطرابی برای بچه ها را می توان در برنامه روزانه آنها گنجاند تا به مدیریت مداوم افکار و احساسات مضطرب آنها کمک کند. علاوه بر این، آنها می توانند به ایجاد حس راحتی، آشنایی و حمایت در مدیریت اضطراب کمک کنند. می توانید زمان خاصی را در طول صبح یا زمان خواب برای انجام این فعالیت ها تعیین کنید. کودکان همچنین می توانند چندین استراحت کوتاه در طول روز برای انجام این فعالیت ها داشته باشند.
«قانون 3 3 3» یک تکنیک ساده ذهن آگاهی است که به دور کردن تمرکز از افکار مضطرب و جلب توجه به لحظه حال کمک می کند. این تکنیک شامل نام بردن سه چیزی است که می بینند و سه صدایی که در محیط اطراف خود می شنوند. همچنین شامل حرکت دادن سه قسمت مختلف بدن است که به آنها کمک می کند تا روی احساسات بدن خود تمرکز کنند.
فشار تحصیلی، جدایی از والدین/مراقب، موقعیتهای اجتماعی مانند ملاقات با افراد جدید و فوبیاهای خاص مانند ترس از ارتفاع، از جمله دلایل بالقوهای هستند که میتوانند باعث ایجاد اضطراب در کودکان شوند.
مطالب مشابه: علت اصلی اختلال اضطراب چیست؟
در پایان
اضطراب می تواند همه کودکان را در مقطعی تحت تاثیر قرار دهد و در توانایی آنها برای انجام کارهای معمولی اختلال ایجاد کند. برای کمک به کودکان برای غلبه بر اضطراب، به آنها بیاموزید که چگونه آن را مدیریت کرده و با آن زندگی کنند، نه اینکه با انجام فعالیتهای مفرح که باعث لبخند و خنده میشوند، موقعیتهایی را که آن را ایجاد میکنند حذف کنند.
این فعالیتهای اضطرابی برای بچهها شامل ایدههای کاردستی برای درگیر کردن ذهنشان، عبارات و نقل قولهای مثبت برای تشویق آنها، تمرین مدیتیشن یا کتاب درمانی برای آرام کردنشان است. با مشاوره دادن به فرزندتان در انتخاب فعالیت هایی که بیشترین سود را برای او به همراه دارد تا احساس راحتی کند و ذهن مضطرب خود را آرام کند.