25 چیزی که والدین هرگز نباید به فرزندان خود بگویند

25 چیزی که والدین هرگز نباید به فرزندان خود بگویند

25 چیزی که والدین هرگز نباید بـه فرزندان خود بگویند دراین قسمت از مجله تفریحی تالاب برای شـما همراهان عزیز لیستی از رفتارهایی که در برخورد با فرزندتان باید مراقب باشید را منتشر کرده ایم.

 

چگونه باید با فرزندمان برخورد کنیم؟

فرزندپروری یک شغل غیر قابل انکار دشوار اسـت – و داشتن فرزندانتان در خانه 24 ساعته در حالیکه مدارس و مهدکودک ها تعطیل هستند، می تواند استرس را بیشتر کند. متأسفانه، این لایه اضافی از استرس دریک زمان دشوار، گاهی اوقات می تواند بـه شکلی ظاهر شود که شـما قصد ندارید – مانند کوتاهی با بچه هاي‌ خود یا گفتن چیزهایی که منظور شـما نیست. اگر می خواهید رابطه خودرا با فرزندانتان ثابت نگه دارید، مطالبی را بخوانید که والدین نباید بـه فرزندانشان بگویند.

 

✅ بیشتر بخوانید:  101 جمله تاکیدی مثبت برای تقویت و ایجاد اعتماد به نفس کودکان

 

1. “تو خیلی دراماتیک هستی.”

چگونه باید با فرزندمان برخورد کنیم

هر چقدر هم مطمئن باشید که رفتار فرزندتان بیش از حد اسـت، برچسب زدن “دراماتیک” بـه او زمانی که سعی می کند خودرا بیان کند می تواند عواقب بلندمدتی جدی داشته باشد. «کودکان بـه والدین خود نگاه میکنند تا یاد بگیرند چگونه احساسات را مدیریت کنند، بنابر این اگر والدین بـه انها بیاموزند که احساساتشان احمقانه اسـت، بـه بزرگسالانی تبدیل میشوند که معتقدند احساسات آن ها اهمیتی ندارد.»

 

2. “تو خودخواه هستی.”

25 چیزی که والدین هرگز نباید به فرزندان خود بگویند

در حالی‌که همه ی بچه‌ها میتوانند گهگاهی خودخواهانه رفتار کنند، گفتن این‌که انها ذاتاً خودخواه هستند می تواند باعث آسیب مادام العمر شود. «این مهم اسـت که والدین بـه وضوح از کاری که کودک انجام داده ناامید هستند، نه این‌که چه کسی هستند. این نوع زبان شفاف‌سازی بسیار مهم اسـت».

 

3. “شما چنین احساسی ندارید.”

شما چنین احساسی ندارید

حتی اگر کودک شـما چیزی می گوید که شـما فکر می کنید کاملاً درست نیست، مانند “از تو متنفرم”؛ بازهم مهم اسـت که سعی نکنید احساسات وی را نادیده بگیرید. «تو چنین احساسی نمی کني» یکی از بدترین چیزهایی اسـت که والدین می توانند بـه فرزندانشان بگویند. والدین باید احساسات کودکان را تأیید کنند، حتی اگر با آن ها موافق نباشند یا آرزو کنند که انها چنین احساسی نداشته باشند. 

 

4. “کاش هرگز به دنیا نمی آمدی.”

تربیت کودک

مهم نیست که چقدر از فرزندتان ناامید هستید، هرگز قابل قبول نیست که بـه او بگویید که اي کاش بـه دنیا نمی آمد. «من مشتریانی را می‌شناسم که بـه ان‌ها این گفته شده و این اظهارات مادام‌العمر زخمی شده‌اند. وقتی بـه اندازه کافی احساس ناامیدی میکنید که میتوانید چیزی بـه این آزاردهنده بگویید، بـه سادگی خودرا از موقعیت دور کنید تا زمانی که آن قدر خونسرد شوید و بـه شیوه‌اي صاف‌تر پاسخ دهید.

 

5. “چرا نمی توانی بیشتر شبیه خواهر یا برادرت باشی؟”

چرا نمی توانی بیشتر شبیه خواهر یا برادرت باشی؟

رقابت خواهر و برادر تنها بخش دیگری از رشد در بسیاری از خانواده ها اسـت، اما وقتی والدین بـه طور فعال ان را بین فرزندان خود ترویج می کنند، همیشه آسیب زا اسـت. «این میتواند باعث شود کودک باور کند که در هسته‌اش بـه اندازه کافی خوب نیست، و این‌که کسیکه هستند، بـه نوعی معیوب اسـت.

 

6. “تو احمقی.”

25 چیزی که والدین هرگز نباید به فرزندان خود بگویند تربیت فرزندان

مگر این‌که می خواهید برای همیشه بـه رابطه خود با فرزندانتان آسیب وارد کنید، هرگز بـه آن ها نگویید که انها احمق هستند. شـما ممکن اسـت ان را در لحظات ناامیدی یا عصبانیت بگویید، اما آسیب می تواند سالها طول بکشد. این می تواند باورهای اصلی کودک در مورد خودش را در جهت منفی تغییر دهد.

 

7. “تو مرد خانه هستی.”

تو مرد خانه هستی

حتی اگر منظورتان شوخی باشد، گفتن این حرف بـه پسرتان می تواند بار ناخواسته‌اي را بر دوش پسرتان بگذارد، بـه‌ویژه زمانی که آن ها در حال حاضر با استرس ناشی از انشعاب خانواده دست و پنجه نرم می کنند. «این فشار زیادی بر کودک وارد میکند تا نقشی را که هنوز نمیتواند و نباید داشته باشد، ایفا کند». این معادل این اسـت که یک سرآشپز بـه استراحت برود و بـه ماشین ظرفشویی بگوید “تو همین حالا داری آشپزی می کني.”

 

8. تا زمانی که شام را تمام نکرده باشید، دسر ممنوع است.

تا زمانی که شام را تمام نکرده باشید، دسر ممنوع است

البته، شـما نمیخواهید بچه هایتان غذا را هدر دهند. با این حال، اجرای قانون “کلاب بشقاب تمیز” در خانه شـما می تواند پیامد های جدی از نظر استقلال و عادات غذایی کودک شـما داشته باشد. «شـما در مجبور کردن فرزندتان بـه خوردن غذای خود با مشکل مواجه هستید، و این در واقع تهدید درک شده کودک شـما را افزایش میدهد و تفاوت قدرت را افزایش می دهد». درعوض، بـه کودکان بگویید که اگر ابتدا غذای خودرا تمام کنند، می توانند دسر بخورند.

 

9. “عجله کن.”

عجله کن

ممکن اسـت ناامید کننده باشد که فرزندانتان برای همیشه از در بیرون بروند، اما این‌که بـه آن ها بگویید عجله کنند در واقع انگیزه اي برای آن ها ایجاد نمی کند. «این عبارت استرس و اضطراب بیشتری را در کودکان ایجاد میکند، که بـه احتمال زیاد در حال حاضر تمام تلاش خودرا میکنند تا کفش‌هاي‌ خودرا پیدا کنند تا از در خارج شوند. میتوانید با ساختن این بازی بـه بچه‌هایتان انگیزه دهید که چه کسی سریع‌تر آماده می شود. 

 

10. “با خودت چه کردی؟”

25 چیزی که والدین هرگز نباید به فرزندان خود بگویند

اگر چه ممکن اسـت طرفدار رنگ موی جدید یا حلقه بینی فرزندتان نباشید، اما وقتی مکالمه‌اي رابا سؤالی متهم‌آمیز مانند این شروع می کنید، بلافاصله ارتباط را قطع میکنید. “کودک شـما دائماً احساس می کند مورد قضاوت قرار میگیرد و بـه اندازه کافی خوب نیست.” “کودکان می توانند باور کنند که اگر بـه اندازه کافی برای والدین خود خوب نباشند، برای هیچکس بـه اندازه کافی خوب نخواهند بود.”

 

11. “گریه نکن.”

25 چیزی که والدین هرگز نباید به فرزندان خود بگویند

آیا تا بـه حال بـه شـما گفته اند که گریه نکنید؟ آیا تا بـه حال کار کرده اسـت؟ شنیدن این موضوع که احساس میکنند با شـما خوب نیست، ممکن اسـت برای آن ها گیج‌کننده باشد، و همچنین می تواند باعث شود که کمتر بخواهند بـه شـما بیایند تا در آینده بـه شـما بگویند که چه احساسی دارند اگر با چیزی دست و پنجه نرم کنند.»

 

12. “بچه نباش.”

25 چیزی که والدین هرگز نباید به فرزندان خود بگویند

بلوغ از تجربه ناشی می شود، نه از این‌که بـه فرزندان خود بگویید نابالغ رفتار می کنند. «گفتن چنین چیزهایی می تواند برای کودکان مضر باشد، زیرا احساسات آن ها را باطل میکند.

 

✅ بیشتر بخوانید: چگونه عصبانیت و شیطنت کودکان را در هواپیما آرام کنیم؟

 

13. “تو در آن بهترین هستی!”

25 چیزی که والدین هرگز نباید به فرزندان خود بگویند

این‌که بـه فرزندان خود بگویید انها قبلاً در کاری بهترین هستند، می تواند مشکل سازتر از عدم تحسین آن ها باشد. «این فشار برای بهترین بودن، بـه‌عنوان برتری مداوم، یک عامل اصلی کمک‌کننده بـه اضطراب دوران کودکی اسـت و می تواند منجر بـه ترس از شکست، نگرانی در مورد ناامید کردن شـما و عدم تمایل بـه امتحان چیزهای جدید شود».

 

14. “تو یک تصادف بودی.”

برخورد با کودکان

حتی اگر بچه‌هایتان برنامه‌ریزی نشده باشند، بـه انها بگویید که میتواند باعث ایجاد زخم‌هاي‌ عاطفی طولانی‌مدت شود. «افزودن «بـه هرحال دوستت داریم» کمکی نمیکند. «مردم میخواهند مستقیماً مورد محبت قرار گیرند، بدون هیچگونه سلب مسئولیتی».

 

15. “تو خوبی.”

تربیت کودکان

گفتن “حالت خوب اسـت” زمانی که کسی صدمه دیده یا گریه می کند اغلب می تواند مانند یک پاسخ خودکار احساس شود. با این حال، درصورت امکان، از گفتن این عبارت برای فرزندان خود اجتناب کنید. «گفتن بـه بچه‌ها که وقتی چیزی صدمه نمی زند، واقعیت ان‌ها را بـه چالش میکشد». “کودکان برای وجود، بودن، فکر کردن، احساس کردن و اشتباه کردن بـه اجازه نیاز دارند.”

 

16. “چرا نمی توانید هیچ کاری را درست انجام دهید؟”

چرا نمی توانید هیچ کاری را درست انجام دهید

اگر چه ممکن اسـت مانند یک سوال بـه نظر برسد، اما این بیشتر یک بیانیه اتهامی اسـت – و احتمالاً پاسخ مثبتی بـه همراه نخواهد داشت. والدینی که این را بـه بچه‌هاي‌ خردسال می گویند وقتی نمیتوانند نوجوان خودرا مجبور بـه انجام کاری کنند، بـه طرز شگفت‌انگیزی شگفت‌زده میشوند.

 

17. “چه بلایی سرت اومده؟”

چه بلایی سرت اومده

گفتن جملاتی از این قبیل در لحظات ناامیدی می تواند وسوسه انگیز باشد، اما اشتباه نکنید: این‌که بـه فرزندانتان بگویید مشکلی در انها وجوددارد، همیشه بیشتر ضرر دارد تا مفید. «وقتی ما از سر ناامیدی پاسخ می دهیم، بـه فرزندانمان می‌آموزد که آیا در واقع مشکلی با ان‌ها وجوددارد یا نه، و آن ها بـه دنبال این هستند که از این نوع پاسخ از سوی شـما در آینده اجتناب کنند.

 

18. “من شما را باور نمی کنم.”

من شما را باور نمی کنم

اگر میخواهید فرزندانتان احساس اسانی کنند که با شـما صحبت می کنند، عاقلانه اسـت که وقتی میخواهند چیزی را بـه شـما بگویند، از محل پذیرش و باور شروع کنید. «وقتی چنین اظهاراتی را بیان میکنید، با فرض این‌که فرزندتان دروغ می گوید، بی‌اعتمادی ایجاد میکنید و این می تواند بـه شدت بـه روابط شـما آسیب برساند. در عوض، از کودکان بخواهید جزئیات بیشتری در مورد انچه اتفاق افتاده ارائه دهند، که می تواند بـه تقویت یک گفتگوی سازنده کمک کند.

 

19. “چیزی برای ترسیدن وجود ندارد.”

چیزی برای ترسیدن وجود ندارد

همه ی ما ترس‌ها و نگرانی‌هاي‌ خودرا داریم، و گفتن بـه فرزندانتان که نباید از چیزی بترسند، می تواند تجربه‌اي بی‌اعتبار باشد. «نه تنها احساسات ان‌ها را نادیده می گیرید، بلکه این پیام را ارسال میکنید که مشکلی با ان‌ها اشتباه اسـت».

 

20. “تو تنبل هستی.”

آیا بچه ها هر از گاهی تنبل عمل می کنند؟ مطمئن. با این حال، گفتن بـه کودک که ذاتاً تنبل اسـت، تنها باعث می شود که احساس کند کاری برای تغییر ان نمی تواند انجام دهد. «والدین هرگز نباید بـه فرزندشان برچسب بدهند. این می تواند توسط کودک برای ایجاد تصویر یا هویتی از خود استفاده کند که بسیاری از بخش هاي‌ دیگر از شخصیت کودک را نادیده می‌گیرد.

 

21. شما باید آنها را در آغوش بگیرید یا ببوسید.

شما باید آنها را در آغوش بگیرید یا ببوسید

در حالیکه ممکن اسـت بخواهید فرزندانتان نسبت بـه دوستان یا اعضای خانواده محبت آمیز باشند، فشار دادن انها برای بغل کردن یا بوسیدن ذاتاً بی احترامی بـه مرزهای شخصی آنهاست. «اصرار ان‌ها برای مطابقت با خواسته‌هاي‌ دیگران در مورد فضای شخصی و ابراز محبت میتواند بـه مرزهای ضعیف در موقعیت‌هاي‌ آینده تبدیل شود، که می تواند خطرناک‌تر باشد و عواقب منفی داشته باشد».

 

22. “دوستان شما این کار را نمی کنند.”

دوستان شما این کار را نمی کنند

اگر می خواهید فرزندانتان از فشار همسالان در مدرسه دوری کنند، نمیتوانید با مقایسه انها با همسالانشان در خانه، آن ها را برای انجام کارها تحت فشار قرار دهید. بـه مرور زمان، این امر عزت نفس و احساس عاملیت شخصی ان‌ها را کاهش می دهد، این امر همچنین می تواند رقابت ناسالم با دیگران را تقویت کند.

 

23. “من اگر جای تو بودم این کار را نمی کردم.”

من اگر جای تو بودم این کار را نمی کردم

مجبور کردن فرزندانتان بـه حدس دوم انتخاب هاي‌ خود – بـه ویژه با زبانی که بـه نظر تهدیدآمیز بـه نظر می‌رسد – می تواند عواقب طولانی مدت جدی داشته باشد. وقتی این عبارت را بـه زبان می‌آورید، «این پیام را می‌فرستد که بـه توانایی‌هاي‌ تصمیم‌گیری آن ها ایمان ندارید».

 

24. “تو باید بهتر عمل می کردی.”

تو باید بهتر عمل می کردی

مطمئناً؛ فرزند شـما می‌توانست بـه جای B+؛ A را بگیرد، اما اگر بـه او بگویید تلاش‌هایش کافی نبود، می تواند باعث شود که او نسبت بـه توانایی‌هایش و این‌که چه کسی هستند احساس بدی کند. بسیار بهتر اسـت پیامی از عشق بی‌قید و شرط بفرستید تا فرزندانتان بدانند که شـما آن ها را بدون توجه بـه هر کاری دوست دارید، و باور داشته باشید که بهترین کار ممکن را انجام داده‌اند.

 

25. “باید خجالت بکشی”

باید خجالت بکشی

کودک شـما ممکن اسـت گهگاه احساس شرمندگی کند – اما نباید بـه این دلیل باشد که بـه او می گویید باید چنین احساسی داشته باشد. شرم‌انگیزی از یک محل استحقاق ناشی میشود – این‌که احساسات شـما مهم‌تر از احساسات فرزندتان اسـت.

 

✅ بیشتر بخوانید: 8 مزیت سلامت روان بیرون بردن بچه ها + نکاتی درباره روح و روان کودکان

 

در پایان

درست مانند بزرگسالان، بچه ها نیز میتوانند از شنیدن جملات مثبت در مورد خودشان بـه طور منظم سود ببرند. جملات تاکیدی مثبت برای بچه ها می تواند بـه تقویت اعتماد بـه نفس انها کمک کند، انها را تشویق کند چیزهای جدید را امتحان کنند و بـه ان ها یادآوری کند که ان ها افراد دوست داشتنی و توانمندی هستند.

جدیدترین مطالب سایت