آشنایی با گیاهان اكواریومی

آشنایی با گیاهان اكواریومی
یکی از سوالاتی که برای اکثر آکواریوم داران مطرح می شود این است که آیا من هم باید در آکواریوم خود گیاه داشته باشم؟
 
در جواب این سوال باید بدانید که آکواریوم بدون گیاه مانند خانه ی بدون اثاثیه است!!!
 
از جمله عواملی که نگهداری گیاهان را اجتناب ناپذیر می کند تامین غذا برای ماهیان،کمک به بهتر جلوه نمودن ماهی ها،ایحاد سرپناه برای ماهی های کوچک،بچه ماهی ها، ماهی های ضعیف،ماهی های باردار،تامین امنیت ماهی ها و ایجاد مکانی برای تخم ریزی آنها می باشد.
 
آشنایی با گیاهان اكواریومی
 
همچنین ریشه گیاهان با جذب پس مانده ی غذا ها و فضولات آنها مانع از تجمع آنها در تانک شما می شود. سوال:
 
 
پرا اکثر گیاهان من بعد از حدود یک ماه از بین می رود؟
 
آیا همیشه مجبور هستم که به خریدن گیاهان ادامه دهم؟
 
آیا گیاهان پلاستیکی بهترین گزینه برای من خواهند بود؟
 
باید توجه داشته باشید که گیاهان آکواریومی به چند مورد اساسی نیازمندند:
 
 آشنایی با گیاهان اكواریومی

۱-کف پوش مناسب:

 
برای نگهداری گیاهان داشتن کف پوش مناسب از اساسی ترین نیاز هاست.سنگ ها باید حدود 2-3 میلیمتر باشند .
 
کلسیم آنها باید بسیار اندک باشد.نباید زبر و نوک تیز باشند.
 
زیرا در این صورت گیاه شما قادر به ریشه دواندن نیست و براحتی صدمه دیده و موجب مرگ گیاه می شود.
 
یکی از بهترین پ.شش ها که امروزه در اکثر مغازه های آکواریوم یافت می شود سنگریزه های ساحل است زیرا که فاقد مواد مضر بوده و نیز بسیار صیقل خورده و مناسب است.
 
گیاهان در این نوع شن به راحتی می توانند ریشه دار شوند همچنین این بستر موجب می شود تا با رشد ریشه ها در کف استقامت و ماندگاری آنها در کف آکواریوم افزوده شود.استفاده 100% از شن نیز توصیه نمی شود.
 
زیرا شن ها می توانند به تکه ای سخت و محکم تبدیل شوند که مانع رشد ریشه ها می شود.
 
همچنین از خاک به دلیل داشتن برخی مواد مضر بپرهیزید.همچنین برای کاشت گیاهان می توانید از گلدانهای سفالی یا پلاستیکی استفاده کنید.البته منظور گلدان صرف نیست بلکه می توانید از ظرف ماست ،لیوان یکبار مصرف و دیگر ظروف استفاده کنید.
 
در اینصورت یکی از مسایل مهم در کاشتن گیاهان آکواریومی که در آمدن آنها پس از کاشت است برطرف خواهد شد.برای این منظور سطلی را از آب پر کنید و در داخل این سطل اقدام به کاشتن گیاهان نمایید.سپس ظروف را به آکواریوم منتقل کنید.
 
ریشه ی گیاه را در هنگام کاشتن به خوبی پهن کنید و از آسیب وارد کردن به آن دوری کنید.در هنگام کاشت و یا در هر زمانی برگ های خراب، سوراخ و یا صدمه دیده را جدا کنید زیرا انرژی که صرف بازیابی این برگ خواهد شد می تواند برای تولید برگ های تازه و سرحال به کار رود.
 
آشنایی با گیاهان اكواریومی
 

۲-مواد مغذی : برخی از مواد برای رشد گیاهان نیار است.

 
یکی از این مواد آهن است که در سبزه و نیز رشد رنگدانه های سبز گیاهان به کار می رود.دیگر مواد مورد نیاز گیاهان عبارتند از:منگنز،روی،منیزیم، مس، پتاسیم، سولفور، فسفر، کلسیم، و نیتروژن.
 
البته این به این معنی نیست که شما باید تک تک این مواد را تامین کرده و در اختیار گیاه قرار دهید. بلکه بیشتر این مواد در آب شیر موجود است و برخی نیز از طریق ماهی ها و و باقی مانده ی غذا ها تامین می شود.
 
تنها چیزی که در این مورد نیاز دارید داشتن مقداری کود مایع(یا بصورت قرص)برای آکواریوم است که از وجود مواد مورد نیاز برای گیاهانتان اطمینان حاصل کنید.
 
از دیگر مواد مورد نیاز ماهی ها نیترات است که با تبدیل اوره ی حاصل از ادرار ماهی در اختیار گیاهان قرار می گیرد.
 
آشنایی با گیاهان اكواریومی
 
۳-نور،CO2: از دیگر سوالاتی که ممکن است در ذهن اکثر افراد مطرح شوداین است که آیا نور آکواریوم من به اندازه ی کافی است؟
 
باید توجه داشته باشید که استانداردی که برای همه ی آکواریوم ها و تمام گیاهان صدق کند وجود ندارد بلکه میزان نور با توجه به موقعیت آکواریوم و گیاهان درون آن تعیین می شود.ولی به یاد داشته باشید که نور زیاد همیشه رشد زیاد را به دنبال ندارد بلکه باید همواره تعادلی میان نور و CO2 آکواریوم برقرار باشد.
 
یعنی شما نمی توانید با داشتن اندکی ماهی(CO2 کم) نور آکواریوم را زیاد کرده و انتظار رشد گیاهان را داشته باشید(وبرعکس).
 
پس همیشه سعی کنید این تعادل را حفظ کنید.استانداردی که برای اکثر آکواریوم ها به طور نسبی صادق است 1.5-2 وات(Watt) برای هر 4 لیتر(1gallon=3.7853) می باشد.
 
البته در مورد رنگ نور سعی کنید رنگ های مختلف(طیف های مختلف) را امتحان کرده و بهترین را انتخاب کنید.و اصلا نگران گیاهان نباشید زیرا گیاه می تواند ظرف چند روز دوباره به حالت قبلی باز گردد. یکی از بهترین نورهایی که می تواند مورد استواده قرار گیرد ترکیبی از 2 لامپ فلورسنت و لامپ هالوژن است.
 
 
جدیدترین مطالب سایت