جهان در حال پیشرفت بسیار زیادی اسـت و هر کشوری برای امنیت ان کشور صلاح هاي جنگی یا از جایی خریداری می کند یا خودشان می سازد، این مطلب بـه گزارش مجله تالاب در مورد مندترین پهپادهای جهان اسـت. باید این را هم بگویم کـه پهپادهای مختلفی وجوددارد و هر کدام قابلیت هاي متفاوتی دارند حتی پهپادی داریم کـه اصلا بـه چشم نمیآید و اکثرا هم بی سرنشین هستند و کشور های قدرتمند انواع این پهبادها رو در معرض دارند،اینکه یک کشور از لحاظ نظامی قوی و قدرتمند باشد بسیار بـه نفع ان کشور خواهد بود. برای ساخت این پهپادها بسیار فراوان زحمت کشیده شده اسـت و قابلیت هاي فراوانی دارند کـه در ادامه این پست بیشتر در مورد این موضوعات میپردازیم.
خیلی از افراد هستند کـه با صلاح هاي نظامی آشنا نیستند برای همین ما سعی کردیم یک توضیح مختصری بدهیم تا فعلا با پهباد بیشتر آشنا بشوید و اینکه کاربرد اصلی این وسیله چیست؟
واژه “پهپاد” مخفف “پرنده هدایت پذیر از دور” اسـت کـه برای هواپیماهای بدون سرنشین تعریف شده و از حروف اول کلمات مذکور ساخته شده اسـت. امروزه پهپادها بـه بحث داغ حوزه فناوری تبدیل شدهاند و شرکتهاي مختلفی در حال کار بر روی این ابزار تکنولوژی هستند. برخی شرکتها در صدد هستند تا روی بازرسی و التیام سیستم ناوبری این ابزارهای مفید کار کنند و برخی دیگر نیز ایدههاي جدیدی برای کاربردهای بیشتر ان در سر دارند.
با توجه بـه کاربردهای مفید پهپادها در رفع نیازهای مختلف بشر، روز بـه روز بر اهمیت این ابزار تکنولوژی افزوده می شود. شرکتهاي بسیاری در حال توسعهي مدلهاي مختلف پهپادها هستند تا از این طریق کاربردهای ان را در زندگی انسانها افزایش دهند.
مطلب مرتبط: آشنایی با بهترین پهپاد های ساخته شده در جهان تاکنون
تاریخچه این صلاح نظامی برای بعضی از افراد مهم اسـت کـه چگونه بـه فکر طراحی ساخت این پهبادها شدند و هدف کلی و اصلی آن ها برای چه بودو چه کارهایی میتوان با پهباد انجام داد و خیلی سوالات دیگر کـه ذهن شمارا مشغول کرده اسـت ما بـه جواب میدهیم.
بـه طور خلاصه اولین پرنده ي بدون سرنشین درسال 1913 بـه پرواز درآمد کـه موفقیت هاي زیادی بـه همراه نداشت. کمپانی اسپری در بهار سال 1918 موفق بـه ساخت دو فروند هواپیمای بدون سرنشین بـه نام باگ شد. درحدود 20 سال بعد در طول جنگ جهانی دوم نوع پیشرفته ي باگ بـه عنوان اولین پرنده ي بدون سرنشین با استفاده از یک رادیو بازرسی با برد بیش از 320 کیلومتر هدایت گردید. سری بعد کـه در طول جنگ جهانی دوم ساخته شد، هواپیمای V-1 موسوم بـه بمب پرنده بود. کشور آلمان ها با این پرنده موفق بـه درهم شکستن دژ مستحکم لندن و بمباران این شهر شدند.
آمریکا در جنگ ویتنام بین سال هاي 1964 تا 1975 تعداد 3435 پرواز شناسایی با هواپیماهای بدون سرنشین بر فراز ویتنام انجام داد کـه از این تعداد 2873 پرواز «نزدیک بـه 84 درصد» موفقیت آمیز بود. موفقیت پرنده هاي بدون سرنشین اسراییلی در جنگ سال 1973 موجب گردید کـه ارتش ایالا ت متحده ي آمریکا پروژه ي ساخت پرنده ي بدون سرنشین Aquila UTA را درسال 1974 آغاز نماید.
نیروی دریایی ایالات متحده ي امریکا درسال 1985 پرنده ي اسراییلی پایونیر را برای هدف یابی و رهگیری در کشتی هاي جنگی استفاده نمود. روسیه از سال 1920 برای ساخت این نوع هواپیماها «پهپاد» همت گماشت. در جنگ جهانی دوم تعدادی از این هواپیماها را بـه کار گرفت ولی موفق نشد. درسال 1950 بار دیگر بـه این موضوع پرداخته و یو اي وی با موتور جت تولید شد.
همین طور کـه توضیح داده شد پهباد فقط یک مدل ساخته نشده طراحی هاي اولیه کـه صورت گرفته شد تلاش بیشتر در دفعات بعد برای کیفیت بهتر و نوع کاربرد پهبادها کـه متفوت باشند صورت گرفت.
بـه طور کلی پرنده هاي بدون سرنشین را میتوان بـه پنج کلاس تقسیم بندی نمود:
1- میکرو پهپادها
2- مینی پهپادها
3- پهپادهای تاکتیکی
4- هال
5- جنگنده هاي بدون سرنشین
بالاخره هر صلاحی یک کاربردی دارد و دلیل خاصی داشته کـه ساعت ها وقت گذاشته شده تا این پرنده یا همان پهباد ساخته شود ولی خدمات اصلی پهباد برای شـما در ادامه این پست بـه اشتراک گذاشته ایم.
کاربرد پهپادها :
خدمات عمومی
نظامی و جاسوسی
خبرنگاری و عکاسی
پژوهش و علوم طبیعی
تبلیغات و تحویل مرسوله
مبارزات و مسابقات پهپادها
استفاده در صنعت«مانند آمارگیری، نظارت، گشت زنی و…»
امدادرسانی در زمان فجایع طبیعی، حوادث و اتفاقات غیر مترقبه«امداد و نجات»
و سایر موارد..
مدل هاي مختلف پهباد کـه قویترین ها شناخته شده اسـت با توضیحات کامل برای شـما عزیزان تهیه شده اسـت.
یکی از مشهور ترین پهبادهای جهان پهبادایکس .47 اسـت کـه بسیار دقیق و منظم طراحی شده اسـت .این بشر چیست کـه روز بـه روز چه چیزهایی می سازند کـه کمی از منطق و عقل دور اسـت. ولی واقیعت این اسـت کـه تمامی این صلاح هاي نظامی جهان بدست بشر ساخته می شود و متآستفانه در جنگ استفاده می شود.توضیح کا مل تری در مورد این پهباد باید بگوییم با یکی از بزرگترین پهپادهاي ساختهشدن توسط بشر سر و کار داریم کـه بـه اسانی با سرعتی نزدیک بـه ۰.۴۵ ماخ پرواز می کند، این سرعت چیزی نزدیک بـه ۴۷۷ کیلومتر در ساعت اسـت.
این پهپاد بـه اسانی از سطح زمین بلند میشود و بـه اندازهاي هوشمند طراحی شده کـه بدون نیاز بـه دخالت انسان، قادر بـه فرود بر روی باند فرودگاه اسـت.پهپاد ایکس ۴۷. بی پگاسو بر روی هوا ودر حین پرواز قادر بـه تجدید سوخت اسـت و بـه بمبهاي هوشمند و مجهزی تجهیز می شود کـه توسط کامپیوتر داخلی این پهپاد بـه مواضع دشمن شلیک می شوند.
این پهباد نسبت بـه پهبادهای جهانی کـه بسیار قوی هستند میتوان گفت امتیاز ان بـه صورت متوسط اسـت ولی کاربردی کـه میتوان از ان گفت کـه بسیار مورد تایید اسـت، این پهپاد با تغییرات متعدد، دهها اپراتور و میلیونها ساعت پرواز، داستان موفقیت بزرگ جنگ پهپادهای مدرن اسـت کـه بـه تنهایی تمام درگیریهاي مسلحانه را بـه دوش گرفته و جنجالهاي زیادی به پا کرده کـه قابلشمارش نیستند. این پهپاد تا بـه امروز در حال سفارش گرفتن از کشور های مختلف اسـت و طرفداران مخصوص خودرا دارد.
آروک یک پهباد خوبی اسـت و اینکه بدون سرنشین طراحی شده اسـت و بسیار مورد توجه قرار گرفته اسـت و طرفداران مخصوص خودرا دارد و بخواهیم بیشتر توضیح دهیم باید در مورد این نوع پهباد آروک بگوییم آروک «Aarok»؛ نسل بعدی پهپاد جنگی فرانسه، قرار اسـت ماموریتهاي اطلاعاتی، نظارتی و شناسایی رابا سنسورهای اپترونیک و الکترومغناطیسی با کارایی بالا انجام دهد.
پیشبینی می شود این هواپیمای بدون سرنشین کـه در نمایشگاه هوایی پاریس ۲۰۲۳ توسط شرکت دفاعی فرانسوی Turgis & Gaillard رونمایی شد، بـه بزرگ ترین پهپاد جنگی ساخته شده در فرانسه تبدیل شود. طول بالهاي این پهپاد ۲۲ متر اسـت. فقط زمان نشان میدهد آیا این پهپاد می تواند انچه را کـه وعده داده انجام دهد یا خیر.
این پهباد کمی استرس در وجود افرادی ایجاد میکنند کـه میدانند این چه نوع پهبادی اسـت و چه کاربردهایی دارد کـه این کاربردها باعث نگرانی می شود .از پهپادی بسیار خطرناک برای شـما صحبت می کنیم کـه تواناییهاي ویژهاي در عملیاتهاي مخفی و گشت و شناسایی دارد. این پهپاد بدون جلب توجه رادارها و تجهیزات نظامی دشمن، مواضع را شناسایی میکند و بـه لطف سرعت بسیار بالایی کـه دارد قبل از اینکه دشمن بـه حضور این پهپاد در مواضع خود پی ببرد، اطلاعات مورد نیاز را جمعآوری کرده و از محل خارج می شود.
پهپاد ایکس ۴۵. یو. سی. اِي. وی سلاحی خطرناک برای تهاجم بـه مرزهاي دشمن اسـت و بـه جدید ترین سلاحهاي مرگبار روز دنیا مجهز می شود. جالب اینجاست کـه دراین پهپاد کامپیوتر بسیار پیشرفته و هوشمندی تعبیه شده تا پهپاد را قادر سازد بدون نیاز بـه دخالت انسان، در مواجهه با نیروهاي دشمن، میزان خطرساز بودن درگیری را بـهصورت هوشمندانه تشخیص دهد و برای آغاز نبرد یا فرار از ان تصمیم بگیرد.
در کل اکثر کشورها انواع و مدل هاي زیادی از پهبادها را ساخته اند، ولی نکته اصلی این اسـت پهبادهایی مشهور و شناخته می شوندکه بسیار قدرتمند عمل کرده اند و بسیار کاربردهای بسیار جالبی دارند در مورد این پهباد باید بگوییم کـه آکسانگور «Aksungur» با شروع رژه پهپادهای با ارتفاع متوسط و پایایی بلندمدت، یکی از گزینههاي جای گزین ریپِر اسـت. این پهپاد در ترکیه تولید شده اسـت.
این پهپاد از ۲۰ اکتبر ۲۰۲۱ در خدمت بوده اسـت؛ زمانی کـه برای اولین بار بـه نیروی دریایی ترکیه تحویل داده شد. سایر اپراتورهای فعلی شامل نیروی هوایی ترکیه و گارد مرزی قرقیز در قرقیزستان میشود ودر مجموع ۱۲ پهپاد تا سال ۲۰۲۳ تحویل داده شده اسـت. چیزی کـه بـه آکسانگور نسبت بـه بسیاری از طرحهاي مشابه برتری می دهد، پایایی چشمگیر ۵۰ ساعته ان اسـت.
خیلی از پهبادهای پیشرفته کـه بسیار عجیب ساخته شده اسـت را اطلاعاتش را در اختیار عموم قرار نمیدهند و حتی شاید پهبادهایی بسیار پیشرفته داریم کـه برای کشور های ابر قدرت اسـت و اسمی از این پهبادها نیامده تا بـه وقت لازم و ضروری از آن ها استفاده شود ودر فهرست محرمانه قراردارند، درباره ایین پهباد بخواهیم توضیح دهیم این پهپاد یکی از جدید ترین دستاوردهاي صنعت هوانوردی اسـت و بـهعنوان یکی از پیشرفتهترین پهپادهاي حال حاضر در حوزه نظامی شناخته می شود. دراین پهپاد شاهد فناوریهاي بسیار پیچیدهاي هستیم و از پهپادی صحبت میکنیم کـه بعید بـه نظر میرسد رقیبی در نبردهایي هوایی داشته باشد.
پهپاد پرودیتور سی اونجر بـه صورت کاملاً محرمانه ساخته شده و بـه همین دلیل نیز مشخص نیست کـه مراحل ساخت ان بـه اتمام رسیده یا اینکه هنوز برای حضور در میادین نبرد باید بهینهسازیهایي را دراین پهپاد شاهد باشیم.
این پهپاد در ارتفاع بسیار بالا و حدود ۱۰ کیلومتری از سطح زمین پرواز میکند ودر حین پرواز در ارتفاع بالا و سرعت بسیار زیاد، تصمیمهاي هوشمندانهاي را اتخاذ میکند. جالب اسـت بدانید از پهپادی برای شـما میگوییم کـه مصرف سوخت بسیار بهینهاي دارد و بدون نیاز بـه تجدید سوخت، می تواند چندین روز در ارتفاع بسیار زیاد بـه اسانی پرواز کند.
این پهباد هم طرفداران خاص خودرا دارد ودر حد خود کاربردهای خوبی را دارا بوده اسـت و چند کشوری کـه از این محصول خریداری کردند بسیار راضی بوده اند ولی کشور های بسیلر پیشرفته این پهباد را مورد تایید خود قرار ندادن و بر اساس توضیحات آن ها پهبادهای بهترو پیشرفته تر داریم. این نوع پهباد محصول کشور چین اسـت کـه چینی ها درسال ۲۰۱۷ معرفی کردند، اما نسخه صادراتی ان در حال حاضر خودش را در چندین درگیری در منطقۀ خاورمیانه ثابت کرده اسـت. پاکستان و مصر دهها پهپاد از این نوع را خریداری کردهاند.
این پهپاد می تواند تا ۴۸۰ کیلو گرم بمب و موشک هدایتشونده لیزری را حمل کند و سازنده ادعا می کند توانایی استقرار تسلیحات هوا بـه هوا را دارد. آخرین نسخه ان چِنگدو وینگ لونگ-۳ اسـت کـه از سال ۲۰۲۲ در خدمت بوده اسـت.
مطلب مرتبط: رونمایی از پهپاد جنگی در نیروی هوافضای سپاه «+عکس»
یکی از قویترین و قدرتمند ترین پهبادها این مدل اسـت کـه کمی بزرگ تر از پهبادهای دیگر اسـت و بسیار مورد استقبال قرار گرفته اسـت و کاربردهای خوب و جالبی دارد کـه ثابت شده اسـت قادر بـه تمامی انجام کاربردها اسـت.این پهپاد توسط شرکت هوافضای یای هیرون «IAI Heron» ساخته شده و بـه لحاظ ابعاد یکی از بزرگ ترین پهپادهاي دنیا بـهحساب می آید. گفته میشود کـه پهپاد یای ایتان ابعادی برابر با یک جت جنگنده دارد و بـه اسانی لوازم و تجهیزات نظامی را از میان قسمتهاي مختلف در میادین نبرد جابهجا میکند.
ممکن اسـت باورتان نشود، اما شرکت سازنده این پهپاد مدعی اسـت کـه یای ایتان در ارتفاع ۱۲ کیلومتری از سطح زمین پرواز میکند و از آنجایی کـه از پیشرانههاي الکتریکی بهره می گیرد، بـه اسانی نزدیک بـه سه روز متوالی میتواند در هوا پرواز کند.
ابعاد بزرگ پهپاد یای ایتان، این پهپاد را بـه یک جنگنده بمبافکن تمامعیار تبدیل کرده کـه بـه اسانی قادر بـه حمل بمبهاي بسیار سنگین اسـت. از طرف دیگر این پهپاد بـه امکانات پیشرفته جاسوسی نیز مجهز شده تا برای عملیاتهاي گشت و شناسایی بتوان روی پهپاد یای ایتان حساب باز کرد.
یکی از پهبادهایی اسـت کـه بسیار در ساختش مدت زمان طولانی قرار گرفت و بسیار طول کشید تا مورد تایید قرار بگیرد و تقریبا یکی از پهبادهای خوب جهان شناخته شده اسـت ولی در معرض کشورها قرار نگرفته برای فروش، و توضیح کاملتری بخواهیم درباره این پهباد بدهیم این اسـت این پهپاد از سال ۲۰۱۱ در حال توسعه طولانیمدت و پرتلاطم بوده، اما در اولین پرواز خود درسال ۲۰۱۹ رونمایی شد و قرار بود سال ۲۰۲۱ توسط نیروی هوایی روسیه بـه کار گرفته شود. با این حال، تنها سه نمونه اولیه ساخته شد و از ان زمان هیچ خبر دیگری منتشر نشده اسـت.
سازنده ان ادعا می کند استقامت ۲۴ساعته دارد و ظرفیت حمل محموله ان ۱۰۰۰ کیلو گرم اسـت؛ رقمی کـه برای هواپیمایی بزرگ تر و سنگینتر از بسیاری از رقبای خود، قابلتوجه اسـت. «لازم بـه ذکر اسـت کـه آلتِر/ Altair نام برنامه توسعه و آلتیوس/ Altius نام خود هواپیما اسـت، اما این دو نام طبق معمولً باهم ترکیب میشوند، حتی توسط سازنده!»
پهبادهای بسیار بهتری از این مدل در جهان شناخته شده اسـت داریم ،ولی اینکه از این پهباد نام برده شده اسـت دلیل بر این اسـت کـه کاربردهایش تاحدودی مناسب اسـت نسخه ضعیفتر این پهپاد بـهحساب می آید. این پهپاد کـه در میادین نبرد با نام پرودیتور بی «Predator B» نیز شناخته می شود یکی از مرگبارترین سلاحهاي ساخت بشر در روی آسمان اسـت و پیشرانهاي بسیار پیشرفته از نوع توربوپراپ «turboprop»؛ دراین پهپاد بـه خدمت گرفته شده اسـت.
این پیشرانه نزدیک بـه ۹ برابر قدرت بیشتری نسبت بـه پیشرانههاي پیستونی در اختیار هدایتکننده این پهپاد قرار می دهد.پهپاد ام. کیو ۹ ریپِر گزینه خوبی برای عملیاتهاي لجستیک هوایی بـه حساب می آید و لوازم و تجهیزات سنگین را بـه اسانی در بین نبرد منتقل می کند.
این پهپاد بـه موشکهاي لیزری بسیار پیشرفته و هدایتشدهاي مجهز اسـت کـه مواضع دشمن را از فاصلهاي بسیار دور با دقتی مثالزدنی هدف میگیرد. این پهپاد از لحاط مصرف نیز یکی از بهینهترین پهپادهاي نظامی دنیا اسـت و باتریهاي ان تا مدت زمان ۳۶ ساعت، پهپاد را بدون نیاز بـه شارژ مجدد روی هوا نگه میدارد.
این یکی از پهبادهایی اسـت کـه چند کاربرد خوبی دارد ولی هنوز در فهرست استفاده و خدمت قرار نگرفته اسـت ،هر کشوری با استفاده از محدودیت در لوازم هاي پیشرفته برای پهباد می تواند بسازد چون هرکشوری ممکن اسـت خیلی از قطعات را نداشته باشد ولی یک نکته اصلی هم وجود داردو این اسـت افرادی کـه این وسیله را طراحی میکنند بسیار مهم هستند کـه نخبه در ساخت این صلاح هاي نظامی باشند.
حال بخواهیم این نوع پهباد را معرفی کنیم باید توضیح دهیم کـه این جنگنده کـه توسط بایکار در ترکیه توسعه یافته، یک پهپاد پیشرفته اسـت کـه با درنظر گرفتن قابلیت مانور و پنهانکاری طراحی شده اسـت.انتظار میرود این پهپاد در حداکثر ارتفاع حدود ۹ کیلومتر، با شعاع رزمی ۵۰۰ مایل دریایی و خودگردانی هوابرد پنج ساعته، با ظرفیت حمل بار ۱۵۰۰ کیلو گرم عمل کند. با توجه بـه اینکه دو نمونه اولیه از قبل ساخته شده، پیشبینی میشود این پهپاد تا سال ۲۰۲۵ وارد خدمت شود.
در مورد این پهباد زیاد صحبت نشده و دوست نداشتند توضیحات کاملتری برایتان بگوییم و دلایل خاص خودرا حتماً دارند ولی اطلاعاتی کـه بدست ما رسیده اسـت در مورد این پهباد رادارگریز چینی با نام مستعار «شمشیر تیز» وجوددارد. اولین بار سال ۲۰۱۳ پرواز کرد و تا اکتبر ۲۰۲۱ در نمایشگاه اِرشو چین بـه نمایش گذاشته شد.
با این حال، انچه پیداست این اسـت کـه فقدان دم در طراحی این پهپاد، باید قابلیتهاي پنهانکاری ان را افزایش داده و مانورهای با سرعت بالا را امکان پذیر کند. گفته می شود جایگاه تسلیحات داخلی ان ظرفیت حمل بیش از ۱۸۰۰ کیلو گرم محموله را دارد. طبق مشخصات گزارششده، برد ۴۰۰۰ کیلومتر دارد و می تواند بـه حداکثر سرعت ۱۰۰۰ کیلومتر در ساعت دست یابد.
یکی از پهبادهایی اسـت کـه بسیار مورد توجه قرار گرفته و همچنین از این مدل هم بسیار خریداری شده اسـت و بسیار طرفداران خودرا این مدل پهباد داشته اسـت و توضیحات بیشتری بخواهیم در مورد این پهبادی کـه امتیاز خوبی قرار گرفته این اسـت بایراکتار تیبی۲ یک هواپیمای جنگی بدون سرنشین و قادر بـه انجام عملیات پرواز خودگردان اسـت. تا سال ۲۰۲۳ بیش از ۶۰۰ واحد از این پهپاد کـه ساخت ترکیه اسـت ودر اصل برای نیروهای مسلح ترکیه درنظر گرفته شده بود، ساخته شد.
پهپادهای بایراکتار در درگیریهاي مختلف در سراسر جهان کاربرد داشتند، از جمله در درگیریهاي قفقاز و جنگ روسیه و اوکراین.تیبی۲ مجهز بـه یک بسته حسگر پیشرفته، میتواند بـه نحو موثر سایر امتیازات را هدایت کنند، مثلا هدایت پهپادها و موشکها بـه سمت اهداف ودر عین حال فراتر از معرض سیستمهاي دفاعی ماندن!
یکی از قویترین پهبادها شناخته شده اسـت و بسیار کاربردهای جالب و مورد تایید قرار گرفته اسـت طراحی این پهباد بسیار عالی بوده اسـت و خیلی از کشورها از این پهباد صحبت نمودند. و توضیح بیشتر در مورد این مدل پهباد این اسـت کـه اولین پهپاد جنگی رادارگریز روسیه، ادامه پروژه قبلی MiG بـه نام «اسکات» اسـت. پهپاد سوخو اس-۷۰ اوختونیک از موتور توربوجت AL-31 بهره می برد و انتظار می رود با حداکثر سرعت ۱۰۰۰ کیلومتر در ساعت و با برد ۶۰۰۰ کیلومتر پرواز کند.
اما چیزی کـه این پهپاد را از سایر پهپادهای مشابه متمایز میکند اندازه ان اسـت: ظرفیت حمل این پهپاد تقریبا سه تن تسلیحات و برد عملیاتی ان ۶۰۰۰ کیلومتر اسـت.اوخوتنیک برای عملکرد پشت سر هم با جنگنده جت نسل پنجم Su-57 طراحی شده و قرار اسـت تا سال ۲۰۲۵ با نیروی هوایی روسیه وارد خدمت شود. در حال حاضر، دو نمونه اولیه عملیاتی اوخونتیک بیوجوددارد.
کاربردهای خوبی نسبتا داشته با اینکه قیمت بسیار بالایی داشته و فقط مورد آزمایش قرار گرفته اما توضیحات و صحبت هایي از این مدل پهباد شده اسـت تقریبا خوب بوده اسـت و تنوع جالبی در پهبادها دارد والکری گام منطقی بعدی در تکامل پهپادها اسـت کـه برای پشتیبانی از جتهاي جنگنده، با تکیه بر بازرسی مستقیم همتایان سرنشیندار خود یا هوش مصنوعی سوار طراحی شده اسـت.
این پهپاد می تواند میدان نبرد را جستوجو کند، با دشمن درگیر شود و خودرا برای محافظت از هواپیماهای سرنشیندار قربانی کند.چشمگیرترین بخش کل این بسته قیمت ان اسـت، چون قرار اسـت این پهپاد در نهایت فقط ۲ میلیون دلار قیمت داشته باشد «قابل قیاس با یک موشک کروز و فقط کسر ناچیزی از هزینه یک جت جنگنده واقعی».
توانایی این پهپاد تقریبا بـه اندازه جنگندههاي سرنشیندار اسـت، اما با مزیت ارزان بودن و آسانی تعویض، بـه ارتش اجازه می دهد کل دستههایي از این نوع پهپاد را تولید کند کـه بر هر نوع دفاعی از دشمن غلبه میکند. اگر چه والکری هنوز در مرحله آزمایش نمونه اولیه اسـت، اما اولین پرواز خودرا سال ۲۰۲۳ انجام داد.
مطلب مرتبط: پهپاد های هوشمند نسل آینده خودرو ها «+ تصاویر»
این دو مدل پهباد اسـت کـه بسیار کارایی انها شبیه هم هستند و طراحی هاي خوبی در انها انجام شده اسـت و نمونه کارایی انها بسیار قوی بوده اسـت برای همین با اینکه در حال آزمایش بوده اسـت مورد توجه قرار گرفته اسـت توضیح بیشتری در مورد این دو محصول این اسـت کـه در کل این دو محصول فناوری نظامی کـه از نظر ویژگیها و قابلیتها مشابه هستند، اما بـه طور جداگانه توسط یک شرکت انگلیسی بـه رهبری شرکت دفاعی BAE Systems و مشارکت تولید کنندگان اروپایی بـه رهبری Dassault Aviation فرانسوی توسعه یافتهاند، جزو پیشرفتهترین پهپادهای رادارگریز هستند.
هدف انها بررسی دورنمای تحویل حداکثر دو تن مواد منفجره اروپایی در مناطق پر خطر و دفاع از خود در برابر دشمنان زمینی و هوایی بود.تارانیس، حداقل در آغاز، قرار بود مافوق صوت باشد، در حالی کـه طراحی nEUROn روی عملکرد ان در همکاری مستقل با هواپیماهای سرنشیندار، بـه عنوان خلبان همراه قابلاعتماد تاکید دارد. هردو هواپیما با موفقیت آزمایش شدند و اولین پرواز خودرا بـه ترتیب درسالهاي ۲۰۱۳ و ۲۰۱۲ انجام دادند.
سال ۲۰۱۴؛ قراردادی بین فرانسه و بریتانیا امضا شد تا توسعه انها رابا سیستم جدید Future Combat Air؛ یک پهپاد جنگنده اروپایی ترکیب کنند. با این حال، این قرارداد پس از برگزیت لغو شد. نام FCAS بعدا برای برنامههاي جت جنگنده نسل ششم Dassault-Airbus و BAE-Leonardo انتخاب شد. از سال ۲۰۲۰؛ بـه نظر می رسد پروژه تارانیس با پروژه تِمپِست انگلستان ادغام شده، در حالی کـه nEUROn همان گونه تحت آزمایش اسـت.
انتظار می رود بوئینگ امکیو-۲۸ گوست بت با نیروی هوایی سلطنتی استرالیا در بازه زمانی ۲۵-۲۰۲۴ عملیاتی شود. چهار واحد از ان در حال حاضر ساخته شده اسـت. نیروی هوایی ایالات متحده نیز در حال بررسی دستیابی بـه این سیستم اسـت.
این پهپاد کـه توسط بوئینگ استرالیا ساخته شده یک UCAV اسـت کـه هوش مصنوعی را در خود جای داده و توانایی برقراری ارتباط با جنگندهها و بمبافکنهاي نسل ششم را دارد.این خلبان همراهی وفادار با برد بیش از ۲۰۰۰ مایل دریایی و شعاع رزمی ۹۰۰ مایل، مجهز بـه بستههاي حسگر یکپارچه توکار برای تسهیل عملیات اطلاعاتی، نظارتی، اکتساب هدف و شناسایی و همچنین ماموریتهاي تاکتیکی و هشدار اولیه خواهد بود.
هرکشوری با توجه بـه بودجه کشور خود و همچنین افرادی کـه میتوانند این مدل پهبادهای جنگی قوی را طراحی کنند در مرحله پیشرفت قرار میگیرند و کسانی هم قادر بـه ساخت این نوع پهباد ها نیستند میتوانند خریداری از کشور های دیگر کنند. خیلی از پهبادها هم در جهان هستند کـه هنوز معرفی نشده اسـت ودر قسمت محرمانه قراردارند و بسیار کاربرد و امتیازهایی دارد کـه شاید انسان چند ساعتی شگفت زده شود از ساخت این پهبادهاو کارایی انها،ولی فعلا محرمانه اسـت و خبری از رونمایی نیست و شاید برای زمان هاي خاص مورد استفاده قرار می گیرد . دراین مطلب بـه کمک مجله تیم تالاب سعی کردیم بهترین و قویترین مدل هاي پهباد کـه بیشتر مورد استفاده قرار گرفته را برای شـما توضیح دهیم تا بیشتر آشنا شوید با صلاح نظامی جهان.