بروزرسانی : 11 مهر 1403

علل ورم چشم در کودکان چیست؟

علل ورم چشم در کودکان چیست؟

ورم چشم، یک عارضه شایع در بین کودکان می باشد. در اثر این عارضه اطراف چشم دچار ورم، التهاب و سوزش می‌شود. در پاسخ به سوال علل اصلی ورم چشم در کودکان چیست؟ باید اشاره نمود، که عوامل مختلفی به صورت مستقیم و غیر مستقیم می توانند باعث تحریک چشم و در نهایت ورم شوند. در اغلب موارد بیماری های عفونی و ویروسی باعث ایجاد این عارضه در نواحی مختلف چشم می شوند.

بر اساس شدت التهاب میزان ورم نیز متغیر خواهد بود. ورم چشم کودکان را باید جدی گرفت؛ زیرا این عارضه از علائم اصلی بسیاری از بیماری های خطرناک و مزمن می باشد. در برخی از موارد خاص ورم چشم باعث تاری دید نیز می شود. به نوعی کودک به دلیل ورم ایجاد شده بینایی خود را از دست می دهد.

ورم چشم کودکان در یک یا دو چشم ایجاد می شود. پزشک بر اساس علت بیماری نسبت به درمان اقدام خواهد کرد. به دلیل شرایط جسمی متفاوت در کودکان، استفاده از داروهای ضد التهاب قوی غیر ممکن می باشد. از علائم اصلی ورم چشم می توان به سوزش و تولید بیش از حد اشک اشاره نمود.

علل ورم چشم در کودکان چیست؟

بررسی علل ورم چشم در کودکان

ریز فاکتورهای مختلفی می توانند موجب ورم چشم در کودکان شوند. اقدام به موقع جهت درمان می تواند بهترین نتایج ممکن را به همراه داشته باشد. معمولا در اثر ورم ناشی از چشم کودک احساس درد و سوزش می کند. تورم بعد از گذشت چندین روز بیشتر خواهد شد.

یکی از دلایل اصلی این مسئله افزایش میزان تحریک پذیری چشم می باشد. همچنین این تورم باعث بسته شدن شکاف پلک ها خواهد شد. این مسئله کودک را بسیار آزرده خاطر می کند. به طوری که فرایند خواب نیز بسیار سخت و طاقت فرسا می شود. قرمز چشم از نشانه های اصلی تورم می باشد، که شدت آن بر اساس عوامل ایجاد کننده متغیر است.

در اثر التهاب چشم دچار خشکی می شود و حتی غدد اشکی نیز تحریک خواهند شد. در حالت کلی ورم چشم ناشی از عفونت درد بیشتری دارد، به طوری که تمامی زندگی کودک را تحت الشعاع خود قرار می دهد. در برخی از کودکان پوست اطراف چشم نیز پوسته پوسته می شود. در حالت کلی بر اساس جدیدترین تحقیقات پزشکی انجام گرفته؛ علل ورم چشم در کودکان شامل موارد زیر می باشد.

علل ورم چشم در کودکان چیست؟

بیماری مونونوکلئوزیس

علل ورم چشم در کودکان می تواند مونونوکلئوزیس باشد. این بیماری ویروسی در مراحل اولیه موجب التهاب و ورم در یک یا دو چشم می شود. پزشک برای درمان این بیماری ابتدا نسبت به کنترل عفونت اقدام می کند. در مرحله بعدی درمان تکمیلی آغاز خواهد شد. این بیماری باعث ایجاد سوزش خفیف نیز در چشم می شود. بر اساس جدیدترین تحقیقات پزشکی انجام گرفته؛ مونونوکلئوزیس در کودکان بیشتر شایع می باشد.

این بیماری عفونی می تواند در سیستم شبکیه چشم نیز اختلالات گسترده ای را به وجود بیاورد. در صورت عدم درمان مونونوکلئوزیس هر دو چشم کودک را درگیر خواهد کرد. تحت چنین شرایطی پروسه درمان سخت و پیچیده تر خواهد بود.

علل ورم چشم در کودکان چیست؟

خواب نامنظم

از مهم ترین دلایل ورم چشم در کودکان می توان به خواب نامنظم اشاره نمود. برای درمان این عارضه باید خواب کودک را تنظیم کرد. کودکان زیر ۹ سال باید بیش از ۱۰ ساعت در روز خواب کافی داشته باشند. به نوعی به دلیل نداشتن خواب کافی، فشار قابل توجهی به چشم وارد می شود.

از علائم اصلی ورم چشم ناشی از بی خوابی می توان به خشک شدن چشم اشاره نمود. معمولا پس از تنظیم روتین خواب ورم چشم نیز درمان خواهد شد. در حالت کلی به واسطه خواب کافی می توان در عرض چند روز این عارضه شایع را درمان کرد.

علل ورم چشم در کودکان چیست؟

رژیم غذایی پر نمک

از دلایل اصلی ورم چشم در کودکان می توان به مصرف مواد غذایی پر نمک اشاره نمود. غذاهای پر از نمک می توانند باعث تشدید علائم ورم چشم نیز شوند‌. متاسفانه درصد قابل توجهی از کودکان به غذاهای پر از نمک علاقه دارند؛ به همین دلیل درگیر عارضه شایع ورم چشمی می شوند.

در گام اول برای درمان این بیماری باید میزان نمک دریافتی در طول روز را کاهش داد. در غیر این صورت علائم بیماری ورم چشمی تشدید خواهد شد. به طوری که کودک از درد شدید چشم شاکی خواهد بود. رژیم غذایی نامناسب می تواند موجب بروز بیماری های مختلف در کودکان شود.

علل ورم چشم در کودکان چیست؟

آلرژی

ساده ترین دلیل که باعث تشدید علائم ورم چشم در کودکان می شود؛ آلرژی است. خصوصا آلرژی های فصلی باعث تورم بیشتر در ناحیه چشم می شود. برای درمان ورم چشم ناشی از آلرژی باید از داروهای خاص استفاده نمود. در غیر این صورت علائم اولیه بیماری تشدید خواهد شد.

علل ورم چشم در کودکان چیست؟

نکته

از تجویز خودسرانه داروهای مخصوص آلرژی باید خودداری کرد. پزشک متخصص بر اساس شرایط جسمی کودک دوز داروی دریافتی را تعیین می کند. در برخی از موارد خاص برخی از شوینده های غیر بهداشتی نیز باعث تشدید آلرژی چشمی می شوند. در حالت کلی آلرژی به مواد غذایی نیز موجب ورم چشم خواهد شد.

علل ورم چشم در کودکان چیست؟

گل مژه

مهم ترین دلیل شناخته شده پزشکی که باعث بروز علائم ورم چشم در کودکان می شود؛ بیماری گل مژه یا همان sty می باشد. این عارضه باعث ایجاد درد شدیدی در اطراف چشم خواهد شد. همچنین در اثر بیماری گل مژه در گوشه های داخلی و خارجی چشم برآمدگی بزرگ و کوچکی ایجاد می شود.

این برآمدگی ها موجب ورم چشم خواهند شد. گل مژه در رده سنی زیر ۷ سال بیشتر شایع است. ذرات ریز گرد و غبار و تماس مستقیم چشم با آلودگی های مختلف می تواند باعث بروز گل مژه شود. در حالت کلی برای درمان باید به موقع اقدام کرد. در غیر این صورت هر دو چشم درگیر گل مژه خواهند شد.

علل ورم چشم در کودکان چیست؟

تبخال چشمی

علت ورم چشم در کودکان، تبخال چشمی نیز می تواند باشد. این ویروس باعث ورم نواحی مختلف چشم خواهد شد. به طوری که در روز دوم چشم دچار بیشترین میزان از تورم و التهاب می شود. در حالت کلی علائم مربوط به این بیماری را باید جدی گرفت. در غیر این صورت قرنیه دچار آسیب خواهد شد.

تحت چنین شرایطی درمان بسیار سخت و طاقت فرسا خواهد بود. همچنین تبخال چشمی می تواند به شبکیه چشم نیز آسیب وارد کند. پزشک متخصص از شیوه های درمانی پیشرفته برای نابودی ویروس تبخال چشمی کمک خواهد گرفت.

علل ورم چشم در کودکان چیست؟

بلفاریت

از دیگر علل ورم چشم در کودکان می توان به بلفاریت اشاره نمود. عملکرد نامناسب غدد چربی موجب بروز این بیماری خواهد شد. همچنین در اثر این بیماری کودک بیشترین میزان از ورم و التهاب را تجربه خواهد کرد. به طوری که حتی یک پلک زدن ساده نیز برای کودک دردناک می باشد.

این بیماری باعث پوسته پوسته شدن چشم خواهد شد. همچنین میزان ترشحات چشمی نیز در اثر بیماری بلفاریت افزایش پیدا خواهد کرد. اقدام به موقع جهت درمان می تواند از پیشروی بیماری جلوگیری کند. در غیر این صورت علائم بیماری بلفاریت روز به روز افزایش پیدا خواهد کرد.

علل ورم چشم در کودکان چیست؟

سرماخوردگی

رایج ترین دلیل ورم چشم کودکان سرماخوردگی می باشد. ویروس سرماخوردگی میزان حساسیت چشم ها را افزایش خواهد داد. همچنین کیپ شدن بینی می تواند باعث تشدید علائم اولیه سرماخوردگی شود‌. به نوعی مایعات داخل بینی از طریق حفره های کوچک وارد بخش سینوس می شوند و در نهایت چشم ها دچار ورم و التهاب خواهند شد. در اثر سرماخوردگی پلک ها پف دار به نظر خواهند رسید. به طوری که حتی لمس پلک نیز بسیار دردناک خواهد بود. پس از بهبود علائم سرماخوردگی، پف و ورم چشم نیز کمتر می شود.

علل ورم چشم در کودکان چیست؟

گریه بیش از حد

از دلایل اصلی ورم چشم کودکان می توان به گریه کردن اشاره کرد. گریه کردن مداوم باعث افزایش حساسیت غدد اشکی خواهد شد. به طوری که پس از هر بار گریه کردن پف پلک ها بیشتر می شود.

در برخی از کودکان گریه کردن مداوم و طولانی مدت باعث ایجاد تورم و التهاب در ناحیه پشت پلک خواهد شد. علت اصلی ایجاد این التهاب ورم و آدم مویرگ های چشمی می باشد. علت اصلی ورم چشم در کودکان زیر ۲ سال گریه کردن می باشد.

علل ورم چشم در کودکان چیست؟

اختلالات پوستی

در حالت کلی برخی از اختلالات پوستی شایع می توانند اطراف چشم را درگیر کنند. تحت چنین شرایطی چشم دچار التهاب و تورم خواهد شد. در صورتی که بیماری پوستی درمان نشود ورم پشت پلک باقی خواهد ماند. شایع ترین بیماری پوستی که باعث ورم چشم می شود لوپوس می باشد. این بیماری موجب تحریک چشم ها خواهد شد. به طوری که در اثر التهاب مویرگ های چشم نیز متورم می شوند.

علل ورم چشم در کودکان چیست؟

بیماری شاگاس

دلیل ورم چشم در کودکان می تواند بیماری شاگاس باشد. یک حشره گرمسیری به نام بوسه زن باعث ایجاد این بیماری می شود. معمولا پس از گزیده شدن توسط حشره ورم آغاز خواهد شد. ورم و التهاب محدود به چشم نیست و سایر اعضای بدن نیز متورم خواهند شد.

در حالت کلی بیماری شاگاس باعث ایجاد ورم و التهاب دردناک نمی شود. برای کنترل علائم بیماری کودک باید تحت نظر پزشک قرار بگیرد. در غیر این صورت علائم اولیه تشدید خواهند شد. این بیماری باعث ایجاد اختلال در غدد اشکی می شود. به طوری که در اثر انسداد مجرای اشک، چشم متورم خواهد شد. پس از تکمیل دوره درمان التهاب نیز کاهش پیدا می کند.

علل ورم چشم در کودکان چیست؟

کلام آخر

در اثر عارضه ورم چشم کودک احساس درد و سوزش خواهد داشت. همچنین در برخی از موارد نادر هر دو چشم درگیر این عارضه مزمن می شوند. عوامل مختلفی می توانند باعث ورم چشم در کودکان شوند. از علائم اصلی این عارضه می توان به: تورم چشم، ایجاد التهاب، سوزش و همچنین پوسته پوسته شدن پلک اشاره نمود. در حالت کلی برای شناسایی علت تورم و درمان باید به پزشک متخصص مراجعه کرد. پزشک پس از بررسی علائم اولیه بیماری نظریه قطعی خود را صادر می کند. نکته: برای درمان ورم چشم در کودکان باید به صورت خودسرانه از داروهای مختلف استفاده نکنید.

برچسب‌ها: ,
جستجو در تالاب
جدیدترین مطالب سایت