مجموعه : سلامت پوست
بروزرسانی : 2 دی 1402

رفع همیشگی ترک و خشکی پا با درمان های خانگی

رفع همیشگی ترک و خشکی پا با درمان های خانگی

شایع ترین علت ترک پاشنه پا، خشکی پوست اسـت؛ افرادی کـه پوست خشکی دارند بیشتر دچار ترک کف پا می شوند. با روش‌هاي‌ ساده‌اي کـه دراین مطلب از مجله تفریحی تالاب آمده می توانید از شر این مشکل خلاص شوید.

چه چیزی باعث ترک پاشنه پا می شود؟

خشک شدن پاشنه پا کـه منجر بـه ترک خوردن ان می شود، میتواند بـه دلایل مختلفی ایجاد شود، برخی از عواملی کـه باعث ترک پاشنه پا می شوند عبارتند از:

  • اگر از مراقبت از پاهای خود غافل هستید و مرتب ان ها را مرطوب نمی‌کنید
  • بـه دلیل تغییر سن، پوست دستخوش تغییراتی می شود کـه باعث کاهش تولید چربی، کاهش ضخامت و تجمع آسیب هاي‌ ناشی از نور خورشید می شود
  • اگر پوست شـما بـه طور مکرر در اثر اصطکاک و مالش زیاد یا قرار گرفتن در دسترس شرایط سخت مانند آب و هوای خشک آسیب ببیند، پاشنه پا ممکن اسـت ترک بخورد
  • برخی از بیماری هاي‌ زمینه اي مانند درماتیت آتوپیک «خارش و التهاب پوست»؛ کمبودهای تغذیه اي، اگزما، عفونت قارچی یا دیابت نوع دو نیز باعث ترک پا می شود
  • اگر درخانه دائماً با پای عریان راه میروید یا کفش یا صندل پشت باز می‌پوشید
  • اگر غدد عرق شـما غیر فعال هستند
  • اگر وزن شـما بیشتر از وزن توصیه شده برای تیپ 1 بدن شـما اسـت

مطالب مشابه: علل های مهم ترک پاشنه پا


دلایل پزشکی ترک پاشنه پا

دلایل پزشکی ترک پاشنه پا

قندخون بالا و گردش ضعیف خون ناشی از دیابت از دلایل عمده خشکی پوست اسـت. آسیب رشته‌هاي‌ عصبی محیطی نیز ممکن اسـت در درک حس خشکی، ترک و درد پا اختلال ایجاد کند. عوامل زیر نیز ممکن اسـت سبب خشکی پوست «و بـه دنبال ان ترک پاشنه پا» و اختلال در درمان ترک پا شود:

  • کمبود ویتامین
  • عفونت قارچی
  • کم کاری تیروئید
  • درماتیت آتوپیک «اگزما»
  • سندرم پای خیس و خشک «درماتوز کف پا»: اختلال پوستی کف پا کـه بیشتر در سنین 3 تا 14 سالگی بروز می کند. دراین اختلال، لایه‌هاي‌ کراتین کف پا، بر اثر تعریق یا قرار گرفتن در آب، بـه شدت هیدراته و بعد از ان بـه شدت دهیدراته «خشک» میشوند.
  • پسوریازیس
  • کراتودرمای پالمو پلانتار «ضخیم شدن پوست کف دست و پا»: گروهی از اختلالات وراثتی یا اکتسابی کـه سبب ضخیم شدن غیر عادی پوست کف دست و پا می شود.
  • چاقی
  • بارداری
  • افزایش سن

چگونه میتوان ترک های پا را درمان کرد؟

اگر ترک پا دارید یکی از مهم ترین عادت هایي کـه باید داشته باشید، مرطوب نگه داشتن پاها در تمام طول شبانه روز می باشد. از کرم مرطوب کننده ها برای ترک پا استفاده کنید تا خشکی ان برطرف شود و سلول هاي‌ مرده پوست از بین بروند. بـه یاد داشته باشید کـه از بین بردن ترک پاشنه هاي‌ پا، میتواند یک فرایند زمان بر باشد و این وضیعت یک شب ناپدید نخواهد شد.

1. از روغن استفاده کنید:

از روغن استفاده کنید

گفته می شود استفاده از روغن هاي‌ گیاهی هیدروژنه در درمان ترک هاي‌ پا بسیار موثر اسـت. سایر روغن هایي کـه برای درمان مناسب هستند عبارتند از:نارگیل، زیتون و روغن هاي‌ گیاهی. ابتدا پای خودرا با آب و صابون بشویید و خشک کنید. اگر قبلا در پاشنه هایتان ترک خوردگی و خشکی بوده اسـت پا را برای چند دقیقه با سنگ پا بشویید تا از پوست خشک خلاص شوید.

سپس ان منطقه رابا یک دستمال تمیز کنید و روغن را بـه پاشنه پای خود بمالید.و بگذارید تا تمام شبانه روز بر روی پوست شـما بماند. برای نتایج بهتر روغن را هر شب برای مدت یک هفته روی پا اعمال کنید.

2. واکس پارافین:

واکس پارافین

اگر شـما در پاشنه پای خود احساس درد کردید موم پارافین میتواند تقریباً از لحاظ امداد رسانی بـه شـما کمک کند. پارافین رابا روغن نارگیل یا خردل مخلوط کنید و سپس ان را حرارت دهید تا ذوب شود.از مایع حاصل استفاده کنید و ان را بـه پاهایتان بمالید و صبح آن را بشویید. شـما از نتایج شگفت زده خواهید شد.

3. موز رسیده:

موز رسیده

اگر درست از ان استفاده کنید موز میتواند مرطوب کننده عالی باشد. موز را خمیر مانند کنید و مخلوط را روی ترک پا و خشکی بگذارید و بعد از 15 دقیقه با آب گرم بشویید. بعد از آب سرد استفاده کنید تا باقیمانده را بشویید و پای خودرا تازه کنید.

4. آرد برنج با عسل و سرکه:

آرد برنج با عسل و سرکه

یک اسکراب طبیعی برای از بین بردن سلول هاي‌ مرده ي پوست می‌باشد. برای ساختن این اسکراب، 2 قاشق غذاخوری آرد برنج رابا 2 قاشق غذاخوری عسل و مقداری سرکه مخلوط کنید. سپس پاهای خودرا بـه مدت 10 دقیقه در آب گرم بشویید. اسکراب را روی پاشنه هاي‌ خود بمالید و بعد از خشک کردن، آن را با آب گرم شستشو دهید.

5. آب لیمو:

آب لیمو

با استفاده از آب لیمو میتوانید پاشنه هاي‌ ترک خورده پوست را نرم کنید. چون لیمو خاصیت اسیدی دارد.پای خودرا دریک سطل از آب گرم و آب لیمو قرار دهید و بـه مدت 10 تا 15 دقیقه صبر کنید تا بـه خورد پا برود. پس از اتمام پاهای خودرا بشویید و تمیز کنید و سپس خشک نمایید.


مطالب مشابه: رفع خشکی پوست دست و پا در پاییز و زمستان


6. آب نمک:

آب نمک

چه باور کنید و چه نکنید، این یک درمان خانگی عالی برای ترک پا می‌باشد. پاهای خودرا ابتدا بـه مدت 15 دقیقه درون سطل آبگرم شور بگذارید و بعد از ان بـه مدت 10 دقیقه در سطل آب سرد قرار دهید. اینکار باعث می شود کـه گردش خون پای شـما افزایش یابد.

7. عسل:

عسل

از عسل بـه تنهایی استفاده کنید. عسل بـه دلیل خاصیت ضد باکتریایی و مرطوب کنندگی بـه تنهایی میتواند بـه درمان ترک پا کمک کند. دو الی سه قاشق غذاخوری عسل را در آب گرم حل کنید و بـه مدت 15 دقیقه پاهای خودرا در ان خیس کنید. اینکار باعث نرمی و مرطوب شدن پوست شـما می شود.

8. مخلوط گل رز و گلیسیرین:

مخلوط گل رز و گلیسیرین

مقداری گل رز و گلیسیرین را مخلوط کنید و آن را روی ترک پای خود بمالید. اگر هر یک از منافذ و شکافها ؛ باز شدند یا خون ریزی کردند، بـه دلیل وجود گلیسیرین می‌باشد کـه حاوی الکل اسـت. این مخلوط میتواند باعث نرمی پاهای ترک خورده شود.

9. نوشیدن آب:

نوشیدن آب

این کـه همیشه بدن خودرا پر آب نگهدارید خیلی مهم اسـت. کـه البته باعث خشکی پوست می شود. شـما باید 12 الی 15 تا لیوان در روز آب بنوشید تا پاشنه هاي‌ خودرا الاسیستیته کنید و مرطوبی پوست خودرا بـه دست آورید.

10. مصرف کلسیم خود را بالا ببرید:

مصرف کلسیم خود را بالا ببرید

برای التیام وضعیت پاشنه هاي‌ ترک خورده، شـما نیار بـه مصرف کلسیم دارید. غذاهایی مانند:ماست و شیر و پنیر و بروکلی یا ماهی از این قبیل هستند کـه باید بـه رژیم غذایی خود اضافه کنید.

11. ویتامین E و آهن:

ویتامین E و آهن

ویتامین E و آهن را بـه رژیم غذایی خود اضافه کنید و مطمئن شوید کـه گوشت و مرغ و ماهی را بـه اندازه کافی مصرف می‌کنید، چون سرشار از این ویتامین ها می باشند کـه در درمان ک مرطوب کردن ترک پا موثر هستند.

12. اسید های چرب امگا3:

اسید های چرب امگا3

مواد غذایی اي مانند:دانه هاي‌ کتان، روغن کتان و ماهی هاي‌ آب سرد به عنوان منابع غنی امگا 3 شناخته شدا اند کـه بـه کاهش ترک پا کمک می کنند.

ترک پاشنه پا با چه علائمی همراه است؟

ترک پاشنه پا با چه علائمی همراه است؟

سایر علائمی کـه ممکن اسـت بـه همراه خشکی پوست پا تجربه کنید، عبارتند از:

  • پوسته‌پوسته شدن پوست
  • خارش
  • درد «کـه ممکن اسـت در بعضی موارد شدید باشد»
  • خون ریزی
  • قرمزی و التهاب پوست
  • زخم

در موارد شدیدتر، ترک پاشنه پا و عدم توجه بـه درمان ترک پا عوارضی را ایجاد میکند، بـه خصوص اگر بر اثر بیماری یا اختلال زمینه‌اي باشد. از جمله این عوارض عبارتند از:

بی حسی پاشنه پا

عفونت پوستی سلولیت «عفونت پوستی نسبتاً شدیدی کـه سلول‌هاي‌ پوست درگیر را متورم، قرمز و دردناک میکند. حتی این سلول‌ها ممکن اسـت گرم‌تر از سایر سلول‌ها باشند. سلولیت بیشتر بر قسمت‌هاي‌ انتهایی پا اثر میگذارد. گاهی نیز، در نواحی دیگر پوست بروز میکند.

زخم پای دیابتی

درد، گرمی، قرمزی و تورم پوست از نشانه‌هاي‌ عفونت اسـت. اگر احساس کردید هریک از این علائم را دارید، بـه سرعت با دکتر معالج‌ خود صحبت کنید.

چطور می‌توانیم از ترک پاشنه‌ی پا جلوگیری کنیم؟

چطور می‌توانیم از ترک پاشنه‌ی پا جلوگیری کنیم؟

برای مراقبت از پا پوشش و کفش مناسبی را انتخاب کنید. اگر مستعد بیماری‌هاي‌ ترک پاشنه پا هستید، با انتخاب کفش‌هاي‌ مناسب «کـه دقیقاً اندازه پایتان باشد» ریسک این قبیل مشکلات را بـه حداقل برسانید. باید از پاشنه پایتان محافظت کنید. بنابر این، کفش‌هایي را انتخاب کنید کـه پاشنه‌هایشان محکم و پهن اسـت و لایه مخصوصی برای اسانی پاشنه پا دارند.

  • شب‌ها، از کرم رفع ترک پا استفاده کنید، سپس جوراب بپوشید تا رطوبت پاهایتان حفظ شود.
  • اگر دیابت دارید یا در شرایطی هستید کـه سبب خشکی پوست شـما می شود، هرروز پای خودرا بررسی کنید.
  • برای اسانی پاشنه پای خود، از پدهای طبی مخصوص استفاده کنید. این پدها رطوبت پایتان را حفظ میکنند. علاوه بر این، بـه توزیع وزن‌ شـما روی پاشنه و کف پا کمک میکنند.
  • از جوراب‌هاي‌ مناسب، باکیفیت و طبی استفاده کنید.
  • از پاشنه‌پوش سیلیکونی استفاده کنید تا پاشنه پایتان مرطوب بماند و کفی کفشتان تغییر شکل ندهد.
  • آب کافی بنوشید تا رطوبت بدن تان حفظ شود.
  • بهتر اسـت برای نرمی پوست پاشنه پا و پیشگیری و درمان ترک پا ؛ هفته‌اي دو بار در حمام از سنگ پا استفاده کنید. در صورتی کـه بـه دیابت یا نوروپاتی «اختلال اعصاب محیطی» مبتلا هستید، پینه ها را خود درمانی نکنید، زیرا ممکن اسـت ناخواسته بـه زخم، خون ریزی و عفونت دچار شوید.

مواردی که بهتر است از آن‌ها دوری کنید:

مواردی که بهتر است از آن‌ها دوری کنید

اگر از خشکی و ترک پاشنه پا رنج می برید از موارد زیر اجتناب کنید:

  • بهتراست صندل‌ و دمپایی‌ انگشتی نپوشید، زیرا خطر ابتلا بـه خشکی پوست را افزایش میدهند.
  • از پوشیدن کفش‌هاي‌ پشت باز کـه اغلب محافظتی برای پاشنه پا ندارند، بپرهیزید.
  • کفش‌هایي با پاشنه بلند نازک یا کفش‌هایي کـه پاشنه پا در ان آزاد اسـت و بـه این طرف و ان طرف می رود، بـه هیچ عنوان مناسب نیستند.
  • کفش‌ تنگ نپوشید.
  • برای مدت طولانی دریک وضعیت نایستید.
  • هنگام نشستن برای مدت زمان طولانی یک پا را روی دیگری نیندازید.

مطالب مشابه: چگونه با دست – پای گچ گرفته حمام کنیم ؟


در پایان

اگر ترک پاشنه بـه تازگی ایجاد شده اسـت، می توانید با مرطوب کردن پا و پاشنه پا، از تکثیر ترک جلوگیری کنید. اگر در پاشنه پاهای خود ترک دارید، میتوانید با روش‌هاي‌ ساده‌اي از شر این مشکل خلاص شوید. بـه اسانی می توانید در خانه از این روش‌ها استفاده کنید.

جستجو در تالاب
جدیدترین مطالب سایت