بروزرسانی : 23 مهر 1403

جلوگیری از بروز سنکوپ یا غش کردن + عوامل خطر و علائم

جلوگیری از بروز سنکوپ یا غش کردن + عوامل خطر و علائم

جلوگیری از بروز سنکوب یا غش کردن دارای اهمیت بسیار ویژه‌ ای می‌ باشد‌ زیرا ممکن است در مواقعی که رخ می دهد فرد را دچار  آسیب‌ های بسیاری کند. سنگ کوب به معنی از دست دادن هوشیاری و به زمین افتادن افراد می‌ باشد.

این حالت تنها مواقعی رخ می‌ دهد که مغز نمی‌ تواند به اندازه کافی و برای رفع نیاز خود اکسیژن دریافت کند. جلوگیری از این حالت بسیار ساده می‌ باشد. شما می‌ توانید علل و راه‌ های پیشگیری از آن را در این مقاله مطالعه نمایید و اگر به این مشکل دچار هستید این راهکارها را به کار ببرید.

جلوگیری از بروز سنکوپ یا غش کردن + عوامل خطر و علائم

توضیحاتی راجع به غش کردن و سنکوپ

جلوگیری از وقوع سنکوپ یا غش کردن مواردی است که در این مقاله مورد بررسی قرار داده شده‌ اند. اما بهتر است بدانید که این حالت چیست و تحت چه شرایطی ایجاد می‌ شود. غش کردن با نام علمی سنکوپ نیز در میان افراد شناخته می‌ شود. این حالت مربوط به زمانی است که اکسیژن به اندازه کافی به مغز افراد نمی‌ رسد.

اگر اکسیژن کمتر به مغز برسد فرد دچار افت فشار خون ناگهانی می‌ شود. سیستم عصبی بدن در این زمان به قلب سیگنال‌ هایی می‌ دهد که ضربان خود را کم کند و عروق خونی را گشاد کند. در این حالت افت فشار خون رخ می‌ دهد و فرد طی این افت فشار خون دچار حمله‌ هایی چون سنکوپ کردن می‌ شود.

اما چه زمانی این اکسیژن به مغز نمی‌ رسد؟ معمولا در زمان‌ هایی که فرد طی استرس شدید یا شرایط عاطفی و جسمی قرار می‌ گیرد غش می‌ کند. به عنوان نمونه این افراد در هنگام دیدن یک صحنه بسیار احساسی یا یک فرد مشهور و حتی اضطراب‌ های عادی خود دچار این حالت می‌ شوند. همچنین ممکن است که کار کردن در هوای بسیار گرم منجر به بروز حالت شود.

جلوگیری از بروز سنکوپ یا غش کردن + عوامل خطر و علائم

عوامل خطر و علائم مربوط به این بیماری

 شما برای جلوگیری از بروز سنکوپ یا غش کردن لازم است علائم و عوامل خطر آن را به طور کامل بشناسید. در صورتی که افراد دچار عارضه غش کردن و سنکوپ شوند قبل از اینکه به طور کامل از هوش بروند علائمی مانند  تهوع، ضعف و تعریق و سبکی سر و سرگیجه را تجربه می‌ کنند.

برخی از شرایط پزشکی مانند دیابت ، تشنج، بارداری و ریتم غیر طبیعی قلب موجب می‌ شود که خطر غش کردن در افراد بالا برود. اما به طور کلی اگر بدن سالمی داشته باشید در هنگام غش کردن خطر جدی شما را تهدید نمی‌ کند. حتی در این حالت لازم نیست که به پزشک نیز مراجعه کنید.

در صورتی که دارای یک مشکل مداوم سلامتی هستید سعی کنید حتماً در مورد غش کردن خود با پزشک مشورت کنید. سعی کنید تمام علائم جانبی را با پزشک در میان بگذارید تا بتوانید خطرات آن را تا حد زیادی کاهش دهید.

جلوگیری از بروز سنکوپ یا غش کردن + عوامل خطر و علائم

علائم جانبی همراه با غش کردن

برای جلوگیری از بروز سنکوپ و غش کردن بهتر است که علائم جانبی آن را بشناسید و آن ها را به پزشک اطلاع دهید. این علائم شامل موارد زیر هستند.

  • احساس تاری دید پیش از غش کردن
  • ایجاد درد در قفسه سینه
  • احساس گیجی و سبک شدن سر
  • نامنظم شدن ضربان قلب
  • تنگی نفس و سنگینی قفسه سینه
  • ایجاد اختلال در تکلم و صحبت کردن
  • بیهوش شدن بعد از چند ثانیه
  • غش کردن به همراه چرخاندن سر به دو طرف
  • غش کردن بیشتر از یک بار در ماه

جلوگیری از بروز سنکوپ یا غش کردن + عوامل خطر و علائم

نکات مهم برای جلوگیری از غش کردن

برای جلوگیری از بروز سنکوپ و غش کردن لازم است که نکات خاصی را بدانید. این موارد توسط افراد زیادی امتحان شده است و می‌ تواند در بهبود شما تاثیر بسیار ویژه ای داشته باشد. در ادامه این نکات به صورت کامل توضیح داده شده‌ اند.

جلوگیری از بروز سنکوپ یا غش کردن + عوامل خطر و علائم

دراز کشیدن و بالا بردن پاها

یک راه موثر برای جلوگیری از بروز سنکوپ و غش کردن دراز کشیدن و بالا بردن پاها می‌ باشد. شما می‌ توانید با آرامش خاطر دراز بکشید و پاهای خود را بالاتر از سطح لگن تان قرار دهید.

برای انجام این کار می‌ توانید در زیر پاهایتان چند عدد بالش قرار دهید یا پاهایتان را به دیوار تکیه دهید. این کار باعث می‌ شود که جریان خون در بدن شما تنظیم شود و همچنین خون راحت‌ تر به مغز و سایر اندام‌ های حیاتی شما برسد. زمانی که جریان خون بدن و خونریزی رسانه به مغز تنظیم شود احتمال بروز غش کردن بسیار کاهش می‌ یابد.

جلوگیری از بروز سنکوپ یا غش کردن + عوامل خطر و علائم

نشستن با سر پایین

نشستن با سر پایین یکی دیگر از راه‌ های موثر برای جلوگیری از بروز سنکوپ و غش کردن می‌ باشد. اگر نمی‌ توانید در این حالت به راحتی دراز بکشید و پاهایتان را بلند کنید سعی کنید بر روی کمرتان بنشینید و سر خود را به زانوهایتان نزدیک کنید.

تا جایی که برایتان امکان دارد سرتان را به زانوهایتان نزدیک کنید. این کار موجب می‌ شود که خونرسانی به مغز شما کاملا تنظیم شود و همانطور که پیشتر گفته شد با تنظیم خون رسانی حالت‌های سنکوپ و غش کردن تا حد زیادی کاهش می‌ یابند. علاوه بر این با نشستن در این حالت فاصله کمتری برای افتادن شما ایجاد می‌ شود و اگر بیفتید ضربه جدی به سر شما وارد نمی‌ شود.

جلوگیری از بروز سنکوپ یا غش کردن + عوامل خطر و علائم

به صورت ناگهانی بلند نشوید

برای جلوگیری از بروز سنکوپ و غش کردن سعی کنید تا جایی که می‌ توانید به صورت ناگهانی بلند نشوید. اگر دراز کشیده‌ اید و یا نشسته‌ اید سعی کنید به آرامی بلند شوید. بلند شدن‌ های یهویی و ناگهانی باعث ایجاد سرگیجه و در شما می‌ شود که در نهایت منجر به غش کردن می شود.

همچنین اگر دچار این حالت‌ ها هستید سعی کنید بعد از بلند شدن به آرامی سعی کنید چند لحظه صبر کنید تا احساس سبک سری و سرگیجه‌ تان بهتر شود. سپس به آرامی راه رفتننتان را آغاز کنید. انجام این کار تاثیر بسیار زیادی برای کاهش علائم سنکوپ دارد.

جلوگیری از بروز سنکوپ یا غش کردن + عوامل خطر و علائم

منقبض کردن عضلات بازو

برای جلوگیری از بروز سنکوپ و غش کردن عضلات بازوی خود را منقبض کنید. این کار را با مشت کردن دست‌ هایتان نیز می‌ توانید انجام دهید. در صورتی که بازوها منقبض شوند جریان خون در قسمت بالایی بدن بهبود می باد. تنظیم جریان خون در قسمت بالایی بدن موجب رسیدن اکسیژن کافی به مغز می‌ شود و این حالت را تا حد زیادی کاهش می‌ دهد.

علاوه بر این زمانی که احساس کردید بدنتان دچار سنکوپ شده سعی کنید بازوهای خود را منقبض کنید تا اگر بیهوش شدید با نیروی کمتری به زمین برخورد کنید. این کار از آسیب دیدگی بالاتنه جلوگیری می نمایید.

جلوگیری از بروز سنکوپ یا غش کردن + عوامل خطر و علائم

پاهایتان را بر روی هم بگذارید

روی هم قرار دادن پاها باعث جلوگیری از بروز سنکوپ و غش کردن می‌ شود. پاهایتان را بر روی هم قرار داده و به آن ها فشار وارد کنید. این کار موجب می‌ شود که قسمت بالایی بدنتان گردش خون بهتری داشته باشد. همچنین خون به راحتی به مغز شما برسد و میزان اکسیژن مورد نیاز مغزتان را تامین کند.

اگر برای مدت طولانی سرپا ایستاده‌ اید سعی نکنید زانوهای خود را در یک حالت قفل کنید. پاهایتان را عوض کنید یا حتی زانوهایتان را بر روی یکدیگر قرار دهید تا دچار حالت غش کردگی نشوید. در حالت عادی نیز سعی کنید به مدت طولانی زانوهایتان را در یک موقعیت قرار ندهید. زیرا این کار گردش خون شما را محدود می‌ کند و در نهایت بدنتان دچار سنکوپ می‌ شود.

جلوگیری از بروز سنکوپ یا غش کردن + عوامل خطر و علائم

مصرف وعده‌ های غذایی سالم و منظم

وعده‌ های غذایی سالم و منظم تاثیر بسیار زیادی بر روی جلوگیری از بروز سنکوپ و غش کردن دارد. اگر دچار سرکوب و غش کردن می‌ شوید سعی کنید مدت طولانی بدن خود را بدون غذا نگه ندارید و در هیچ شرایطی به خود گرسنگی ندهید. خوردن غذای مداوم می‌ تواند میزان کالری مورد نیاز بدن شما را تامین کند.

علاوه بر این خوردن غذاهای سالم بر بهبود سلامت عمومی بدن شما تاثیر بسیار زیادی دارد. تمرین بودن میزان کالری مورد نیاز بدن موجب می‌ شود که سطح قند خون تنظیم شود و فرد کمتر دچارغش کردن شود.

یکی از عواملی که باعث غش کردن افراد می‌ شود پایین آمدن قند خون می‌ باشد. سعی کنید همیشه یک بسته بیسکویت یا چند عدد شکلات به همراه خود داشته باشید تا در مواقع لزوم و در حالت‌ های گرسنگی از آن ها استفاده کنید.

جلوگیری از بروز سنکوپ یا غش کردن + عوامل خطر و علائم

نوشیدن مایعات به اندازه کافی

سعی کنید در طول روز ۸ تا ۱۰ لیوان آب مصرف کنید، زیرا جلوگیری از بروز سنکوپ و غش کردن مصرف آب نیز امکان‌پذیر می‌ باشد. نوشیدن آب به میزان کافی یا محلول الکترولیت می‌ تواند از بیهوشی‌ های ناشی از سنکوپ و غش کردن جلوگیری نماید.

در صورتی که بدن کم آب باشد فرد بیشتر از زمان های دیگر دچار حالت بیهوشی می‌ شود. بنابراین سعی کنید با نوشیدن مایعات حتی در جرعه‌ های کوچک کم آبی بدن خود را جلوگیری کنید و آب مورد نیاز را به بدن خود برسانید.

جلوگیری از بروز سنکوپ یا غش کردن + عوامل خطر و علائم

تنفس عمیق

تنفس عمیق میزان اکسیژن بدن شما را بهبود می‌بخشد و باعث جلوگیری از بروز سنکوپ و غش کردن می‌ شود. یکی از اصلی‌ ترین و مهم‌ ترین دلایل غش کردن و سنکوپ کاهش اکسیژن بدن می‌ باشد. شما با تنفس‌ های مداوم، عمیق و آهسته می‌ توانید کمبود اکسیژن بدن خود را جبران کنید. تنفس عمیق و آرام باعث بهبود جریان خون در بدن شده و از غش کردن شما جلوگیری می‌ کند.

برچسب‌ها:

مطالب مشابه مهم !

جستجو در تالاب
جدیدترین مطالب سایت