معرفی بهترین فیلم های ایرانی در گیشه سینما در سال 1396

معرفی بهترین فیلم های ایرانی در گیشه سینما در سال 1396

طبق آخر هر سال فیلم های برتر و موفق سال قبل را به شما علاقه مندان سینما معرفی خواهیم کرد. در اینجا بهترین فیلم های سال 96 به شما کعرفی شده است.

 

فیلم های برتر ایرانی ؛ حالا که به انتهای سال 96 رسیده ایم نگاهی داریم به گیشه سینماها در سال 96 تا ببینیم کدام فیلم ها فروش بیشتری داشته اند. کارشناسان امید چندانی به گیشه سینما در سال 96 نداشتند و موفقیت سال 95 را «یک اتفاق» میدانستند. کیفیت فیلم های جشنواره سی و پنجم هم به بدبینی ها دامن می زد و هشدار می داد.

 

بهترین فیلم های ایرانی در سال 1396

 

ویلایی ها؛ منیره قیدی

ویلایی ها عین زندگی ام بود

دفاع مقدس و اتفاقات حاشیه ای آن همچنان پتانسیل تبدیل به فیلم سینمایی را دارند. در چند سال اخیر سوژه هایی دستمایه ساخت فیلم قرار گرفته اند که بکر، جذاب و قابل تامل هستند. منیر قیدی در اولین فیلم بلند سینمایی خود سراغ قصه خانواده های فرماندهان سپاه و ارتش رفت که در مجموعه ای به نام «ویلایی ها» زندگی میکنند

 

و هر لحظه منتظر خبری از همسران خود هستند. ویلایی ها گرچه قصه ای پرکشش ندارد اما تصویری روشن از سرگذشت خانواده فرماندهان دوران جنگ را نشان می دهد و به خوبی اتمسفر حاکم را منتقل میکند. فیلم ویلایی ها هم در جشنواره موفق بود و هم در جشن انجمن منتقدان و خانه سینما. با این حال با وجود داشتن سالن های کافی و بهره مندی از تبلیغات مناسب، به فروشی که باید دست نیافت.

 

 

معرفی بهترین فیلم های ایرانی در گیشه سینما در سال 1396

بازیگران: طناز طباطبایی، پریناز ایزدیار، ثریا قاسمی، آناهیتا افشار، علی شادمان و…
بازه اکران: اردیبهشت تا تیر 96
میزان فروش: یک میلیارد و 160 میلیون تومان

 

افتخارات: ویلایی ها سه سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل «ثریا قاسمی»، بهترین فیلم اول و بهترین جلوه های ویژه کامپیوتری از جشنواره سی و پنجم دریافت کرد. فیلم در جشن انجمن منتقدان در 11 رشته نامزد بود که برنده بهترین فیلم اول و بهترین بازیگر نقش اصلی «طناز طباطبایی» شد. سهم «ویلایی ها» از جشن خانه سینما هم چهار نامزدی و یک تندیس جلوه های ویژه می دانی بود.

 


 

به جز «خوب، بد، جلف» و «گشت 2» امیدی به دیگر فیلم ها نیست. فروش نوروزی و شش ماه اول سال نشان داد نگرانی ها بی مورد بوده. با این حال در اواسط تابستان زنگ خطر دیگری به صدا درآمد که میگفت منتظر فیلم پرفروش نباشید.

معرفی بهترین فیلم های ایرانی در گیشه سینما در سال 1396

فیلم آینه بغل

شش ماه دوم سال هم گذشت و سینما شاهد فیلم های بفروش بود تا جایی که «آینه بغل» که آذرماه روی پرده رفت، حالا رتبه دوم جدول فروش سال را از آن خود کرده. سینما در سال 96، پررونق بود اما فراموش نمی‌کنیم که خیلی از فیلم ها در گیشه شکست خوردند. در ضمن حواسمان هست

 

که گیشه سینما با کمدی ها رونق گرفت و هیچ کدام از فیلم های جدی وارد باشگاه ده میلیاردی نشدند درست برعکس سال قبل که «فروشنده» و «ابد و یک روز» بالای 10 میلیارد فروش داشتند. گزارشی که پیش رو دارید، عیارسنجی فیلم های پرفروش و چند فیلم مهم سال است. ترتیب فیلم ها براساس میزان فروش آن هاست.

 


 

نهنگ عنبر 2؛ سامان مقدم

معرفی بهترین فیلم های ایرانی در گیشه سینما در سال 1396

موفقیت «نهنگ عنبر 2» در گیشه قابل پیش بینی بود اما کمتر کسی فروش حدود بیست و یک میلیاردی آن را پیش بینی می کرد. فیلم از همان روز اول اکران مورد توجه مخاطبان قرار گرفت، طوری‌كه در سه روز اول با یک میلیارد و 200 میلیون تومان و جذب 112 هزار تماشاگر رکورد افتتاحیه سینمای کشور جمهوری اسلامی ایران را شکست.

 

تازه، سامان مقدم معترض بود فیلمش بیش از حد ممیزی خورده و اعلام کرد: «چیزی که می بینید لاشه نهنگ عنبر 2 است. راستش را بخواهید فیلم آقای مقدم به دل سخت پسندها ننشست و خیلی ها همچنان معتقدند تلاش او همچون قسمت اول به بار ننشست. شوخی های «نهنگ عنبر 1» با اتفاقات دهه 60 هم بکر بود و هم جذاب تر.

 

بازیگران: رضا عطاران، مهناز افشار، ویشکا آسایش، حسام نواب صفوی، امیرحسین آرمان، سیروس گرجستانی، رضا ناجی و علی قربان زاده

 

بازه اکران: اردیبهشت تا مرداد 96
میزان فروش: 20 میلیارد و 945 میلیون تومان

 

افتخارات: مقدم تصمیم داشت نهنگ عنبر 2 را به جشنواره فجر ارائه کند اما براساس شنیده ها، به توصیه شخص دبیر وقت جشنواره، از این تصمیم منصرف شده. به همین خاطر ویترین نهنگ عنبر 2 خالی از جایزه است؛ منتها یک افتخار مهم دارد و آن رسیدن به عنوان پرفروش ترین فیلم ایرانی است.

 


 

گشت 2؛ سعید سهیلی

پاسخ مخالفان گشت ارشاد را دادم

اولین و دومین پرفروش سال سه ویژگی مشترک دارند: هر دو کمدی اند و دنباله دار. «گشت 2» روی موج موفقیت «گشت ارشاد» ساخته شد که اگر آن فیلم به حاشیه نمیخورد و در نهایت به محاق نمی رفت، به فروش خیره کننده ای دست می یافت. سومین ویژگی مشترک گشت و نهنگ این است

 

که قسمت اولشان به مراتب باکیفیت تر بود. فیلم سعید سهیلی روی شوخی های کلامی، حرکات اغراق شده بازیگران و چند پیام گل درشت استوار شده و قصه اش در لحظات زیادی مخاطب را خسته میکند. گشت 2 در روزهای آخر اکران قاچاق شد و کارگردان به سرعت نسخه خانگی آن را وارد بازار کرد. البته به نشانه اعتراض کارت عضویت خانه سینما را هم به آتش کشید!

معرفی بهترین فیلم های ایرانی در گیشه سینما در سال 1396

بازیگران: حمید فرخ نژاد، ساعد سهیلی، پولاد کیمیایی، بهاره افشاری، ترلان پروانه و…
بازه اکران: اسفند 95 تا خرداد 96
میزان فروش: 19 میلیارد و 780 میلیون تومان

 

افتخارات: گشت 2 در جشنواره سی و پنجم حضور داشت اما جایزه ای بهدست نیاورد. ساعد سهیلی برای دریافت سیمرغ مکمل کاندیدا شد اما نوید محمدزاده بازیگر «بدون تاریخ؛ بدون امضا» حریف قدرتری بود. گشت 2 برای بهترین جلوه های ویژه می دانی و بهترین فیلمبرداری هم کاندیدا شد.

 


 

آینه بغل؛ منوچهر هادی

قصه را ساده روایت کردیم

اگر خاطرتان باشد، درست در روزهایی که گفته می شد دست سینمای کشور جمهوری اسلامی ایران از فیلم های پرفروش در نیمه دوم سال خالی است، گزارشی نوشتیم و به شانس های گیشه اشاره کردیم. یکی از انها «آینه بغل» است؛ این فیلم نیمه آذرماه روی پرده رفت و از همان روز نخست، گیشه موفقی داشت.

 

فیلم منوچهر هادی ضعف کم ندارد؛ چه در قصه کم ملات و چه در دست گذاشتن روی سوژه های آشنا و بارها تکرار شده. فیلم اما با استفاده از پتانسیل جواد عزتی خودش را بالا کشید و عنوان سومین فیلم پرفروش سال را از آن خود کرد. آینه بغل روی شوخی هایی دست گذاشته که متکی به بازیگر «جواد عزتی» است و او چه خوب از پس ماموریت خود برآمد.

معرفی بهترین فیلم های ایرانی در گیشه سینما در سال 1396

بازیگران: محمدرضا گلزار، جواد عزتی، یکتا ناصر، نازنین بیاتی، سیامک صفری، مه لقا باقری، رضا نیکخواه و بهاره رهنما

 

بازه اکران: آذر تا اسفند 96
میزان فروش: 18 میلیارد و 600 میلیون تومان

 

افتخارات: آینه بغل در جشنواره فجر حضور نداشت و طبعا جایزه ای نبرده است. اکران فیلم با اعتراض برخی مواجه شد که چرا خارج از صف روی پرده رفته ولی سینمادارها برای رونق گیشه سالن هایشان با آغوش باز به استقبال فیلم رفتند.

 


 

خوب، بد، جلف؛ پیمان قاسم خانی

پسر بد سینما، پسر خوب پرسپولیس

پیمان قاسم خانی بعد از سالها فیلمنامه نویسی پشت دوربین ایستاد و «خوب، بد، جلف» را کارگردانی کرد. اتفاقا نتیجه اولین کارگردانی او موفق از آب درآمد. حتما به کارگردانی فیلم ایرادهایی وارد است و اگر قاسم خانی صاحب تجربه می بود، حاصل خوب، بد، جلف فیلمی جذاب تر می شد

 

اما در همین مقدار هم موفق عمل کرده. فیلم لحظات خنده دار کم ندارد ولی در لحظاتی ریتم آن کند میشود و به اصطلاح از نفس می افتد. قاسم خانی ابتدا تصمیم داشت فیلمنامه اش را به رامبد جوان بسپارد؛ حتی نام حسن فتحی و سروش صحت نیز به عنوان کارگردان به گوش رسید ولی در نهایت خودش آن را ساخت.

معرفی بهترین فیلم های ایرانی در گیشه سینما در سال 1396

بازیگران: حمید فرخ نژاد، پژمان جمشیدی، سام درخشانی، ویشکا آسایش، مانی حقیقی و…
بازه اکران: اسفند 95 تا خرداد 96
میزان فروش: 16 میلیارد و 290 میلیون تومان

 

افتخارات: خوب، بد، جلف در جشنواره سی و پنجم فجر به جایزه ای مهم دست یافت: دیپلم افتخار فیلم برگزیده تماشاگران. این فیلم در دو رشته هم نامزد دریافت سیمرغ بلورین بود: بهترین چهره پردازی «عبدالله اسکندری» و بهترین بازیگر نقش اصلی مرد «حمید فرخ نژاد»

 


 

اکسیدان؛ حامد محمدی

شوخی های غیراهلی

دومین فیلم حامد محمدی تفاوتی صد و هشتاد درجه ای با «فرشته ها با هم می آیند» دارد. او این بار یک فیلم کمدی ساخت که پایه اش شوخی براساس مسائل عقیدتی است. «اکسیدان» را منوچهر محمدی تهیه کرده که در کارنامه اش فیلم «مارمولک» دیده میشود. این بار بخشی از داستان

 

وارد کلیسا شده بود اما حامد نتوانست فیلمی موفق تحویل مخاطبان بدهد. فیلم ضمن شوخی با مناسک و عقاید مذهبی خواسته بود بر وحدت ادیان تاکید کند ولی در رسیدن به این مقصود ناکام ماند. فصل های دیگر فیلم نیز از پس حرفی که می‌خواستند بزنند برنیامدند و در حد شوخی های گل درشت باقی ماندند. اتفاق بدتر اکسیدان هرز رفتن تلاش بازیگران بااستعداد آن «عزتی، جعفری و مقدمی» است.

معرفی بهترین فیلم های ایرانی در گیشه سینما در سال 1396

بازیگران: جواد عزتی، امیر جعفری، شقایق دهقان، شبنم مقدمی، رضا بهبودی، لیندا کیانی و…
بازه اکران: تیر تا مهر 96
میزان فروش: 10 میلیارد و 791 میلیون تومان

 

افتخارات: منوچهر محمدی ترجیح داد فیلم خود و پسرش را برای حضور در جشنواره منتظر نگذارد و مدتی بعد از آماده شدن آن را روانه اکران کرد. این تصمیم از این منظر درست بود که «اکسیدان» شانس پذیرش و موفقیت در جشنواره فجر را نداشت.

 


 

ساعت 5 عصر؛ مهران مدیری

ساعت 5 سرد

مهران مدیری از سالها پیش برای ساخت فیلمی سینمایی دورخیز کرده بود. این اتفاق در حالی رقم خورد که او به خاطر «دورهمی» بار دیگر به اوج محبوبیت رسیده بود و چه زمانی بهتر از این؟ «ساعت 5 عصر» به عنوان تجربه اول یک کارگردان اثری قابل دفاع است اما نه برای مهران مدیری که عمرش را با کارگردانی سریال گذرانده. او سوژه ای ساخت انتخاب کرد و تصمیم داشت یک کمدی سیاه بسازد؛ یعنی درست نقطه مقابل کمدی های تلویزیونی اش.

 

ساعت 5 عصر در القای منظور مورد نظر کارگردان موفق عمل می کند ولی ایرادهای روایی آن تبدیل به پاشنه آشیل میشود و اجازه همراهی به مخاطب سخت پسند نمی دهد. مدیری اگر در مسیری که امتحان خود را پس داده، گام بر می داشت، موفق تر می بود.

معرفی بهترین فیلم های ایرانی در گیشه سینما در سال 1396

بازیگران: سیامک انصاری، آزاده صمدی، امیر جعفری، نگین معتضدی و مهران مدیری
بازه اکران: مرداد تا مهر 96
میزان فروش: نه میلیارد و 127 میلیون تومان

 

افتخارات: «ساعت 5 عصر» بدون حضور در جشنواره فجر اکران عمومی شد. فیلم مهران مدیری در جشن خانه سینما، حافظ و انجمن منتقدان که سال آینده برگزار خواهندشد، شانس بردن جایزه دارد. سیامک انصاری و محمود کلاری «مدیر فیلمبرداری» شانس های اصلی هستند.

 


 

رگ خواب؛ حمید نعمت الله

صد دقیقه تنهایی

پرفروش ترین فیلم غیرکمدی سال در اختیار «رگ خواب» است. پیش تر درباره احساسات زنانه و سوءاستفاده از آن زیاد فیلم دیده بودیم اما رگ خواب چند ویژگی متمایز دارد؛ مهم ترینش پرهیز از اغراق و ارائه نکردن بیانیه است که از قضا داستان چنین پتانسیلی داشت. امتیاز دیگر بازی چشمگیر لیلا حاتمی

 

و حضور غافلگیر کننده کورش تهامی در فیلم است. حاتمی یکی از بهترین نقش هایش را ارائه کرد و بعید می دانیم تهامی به این زودی بتواند نقشی همسنگ با رگ خواب را تکرار کند.

معرفی بهترین فیلم های ایرانی در گیشه سینما در سال 1396

بازیگران: لیلا حاتمی، کورش تهامی، الهام کردا، اصغر پیران و…
بازه اکران: تیر تا شهریور 96
میزان فروش: چهار میلیارد و 931 میلیون تومان

 

افتخارات: «رگ خواب» در جشنواره سی و پنجم فجر دو سیمرغ گرفت: لیلا حاتمی بهترین بازیگر نقش اصلی زن و آرش آقابیگ بهترین جلوه های ویژه می دانی. فیلم در جشنواره به حقش نرسید اما در جشن خانه سینما پنج جایزه و در جشن انجمن منتقدان شش جایزه به دست آورد.

 


 

ماجرای نیمروز؛ محمدحسین مهدویان

واقعیت تلخ گیشه

یک سال بعد از درخشش «ایستاده در غبار» محمدحسین مهدویان یک فیلم غافلگیرکننده دیگر روانه جشنواره فجر کرد. «ماجرای نیمروز» نیز خوش درخشید و به طور همزمان مورد توجه مخاطبان، داوران و منتقدان قرار گفت. روایت نفسگیر مهدویان از ترورهای گروهک منافقین در دهه 60 و چگونگی کشته شدن موسی خیابانی تا مدت ها سوژه رسانه ها بود. فیلم علاوه بر اینکه گوشه ای از تاریخ معاصر را ورق زده و نسل جدید

 

را با آن آشنا کرده است، واجد ویژگی های مثبت دیگر مثل قصه سرگرم کننده، کارگردانی مهدویان، فضاسازی دقیق از دهه 60 و بازی های خوب بازیگران هم هست. ماجرای نیمروز در تایم طلایی نوروز روی پرده رفت ولی فروش آن منطبق با ظرفیت فیلم و پیش بینی کارشناسان نبود.

معرفی بهترین فیلم های ایرانی در گیشه سینما در سال 1396

بازیگران: مهرداد صدیقیان، احمد مهرانفر، هادی حجازی فر، مهدی زمین پرداز، جواد عزتی، مهدی پاکدل و…
بازه اکران: اسفند 95 تا خرداد 96
میزان فروش: چهار میلیارد و 323 میلیون تومان

 

افتخارات: «ماجرای نیمروز» در جشنواره فجر چهار جایزه گرفت و در چهار رشته نامزد شد. این فیلم سیمرغ بهترین فیلم، بهترین فیلم مردمی، بهترین فیلم از نگاه ملی و بهترین طراحی صحنه و لباس را کسب کرد. «ماجرای نیمروز» در جشن حافظ هم سه جایزه به دست آورد.

 


 

خفه گی؛ فریدون جیرانی

ژن خوب جوانی

چهاردهمین فیلم فریدون جیرانی یک قدرت نمایی تمام عیار این کارگردانی تعبیر میشود. او با «خفه گی» نشان داد همچنان کارگردانی پرانرژی است و به دنبال تجربه های تازه میگردد. جیرانی با این فیلم نوآر نه تنها توجه منتقدان را به خود جلب کرد که مخاطبان هم از خفه گی استقبال کردند. فیلم در فصل پاییز روی پرده رفت

 

و به فروش مطلوب چهار میلیاردی دست یافت. در این میان بازی متفاوت الناز شاکردوست ویژگی دیگر خفه گی محسوب میشود. او علیه کارنامه خود دست به شورش زد و وارد جلدی از شخصیت فیلم شد که با خود واقعی و تجربه های پیشین، تفاوت کامل دارد.

معرفی بهترین فیلم های ایرانی در گیشه سینما در سال 1396

بازیگران: نوید محمدزاده، الناز شاکردوست، ماهایا پطروسیان، پردیس احمدیه، غلامحسین لطفی، پولاد کیمیایی و…
بازه اکران: مهر تا آذر 96
میزان فروش: چهار میلیارد و 90 میلیون تومان

 

افتخارات: خفه گی، نامزد دریافت بهترین فیلمبرداری و طراحی صحنه جشنواره سی و پنجم بود اما مسعود سلامی و محسن نصراللهی در اعتراض به داوری ها و نادیده گرفتن بخش های دیگر فیلم، انصراف دادند. سیمرغی هم که آرش آقابیگ برای جلوه های ویژه خفه گی گرفته با «یک روز بخصوص» و «رگ خواب» مشترک است. فیلم جیرانی چندی پیش در جشنواره «شب های سیاه تالین» کشور استونی حضور داشت اما جایزه ای نگرفت.

معرفی بهترین فیلم های سینمایی در سال 1396

 


حتما بخوانید: 10 مورد از بهترین فیلم های تاریخی هیجان انگیز حال حاضر جهان


 

گروه فیلم و سریال تالاب

جدیدترین مطالب سایت