15 حقیقت جالب درباره پروانه

15 حقیقت جالب درباره پروانه

حقایق شگفت انگیز در مورد ظاهر باورنکردنی و یکی از محبوب ترین حشرات. ما در این قسمت از مجله تفریحی تالاب برای شما همراهان عزیز لیستی از 15 حقیقت جالب درباره پروانه را منتشر کرده ایم.

 

15 حقیقت جالب درباره پروانه برای بچه ها

آیا فرزند شما کسی است که به شدت مجذوب رنگ های پر جنب و جوش یک پروانه است؟ خوب، ما اینجا هستیم تا به شما بگوییم که حقایق جالب زیادی در مورد پروانه ها برای بچه ها وجود دارد.

 

اگر کودک شما با دیدن یک پروانه از خوشحالی جیغ می کشد و علاقه خود را به یادگیری بیشتر در مورد این حشره بالدار کوچک ابراز کرده است، چیزهای زیادی می توانید به او بیاموزید. از آنجایی که تقریباً هر کودکی یک پروانه دیده است، شرط می‌بندیم که در مورد نحوه عملکرد بال‌ها یا آنچه که پروانه می‌خورد بسیار کنجکاو باشند.

 

در این پست حقایق فوق العاده جالب و سرگرم کننده در مورد پروانه ها را لیست می کنیم. ادامه مطلب را بخوانید و با فرزندان خود به اشتراک بگذارید.

 

پروانه ها دسته ای از حشرات متعلق به راسته Lepidoptera هستند. این راسته شامل ابرخانواده Papilionoid، همراه با دو گروه کوچکتر، skippers، و پروانه پروانه است. حدود 28000 گونه پروانه وجود دارد که در تمام قاره ها به جز قطب جنوب یافت می شود. پروانه ها در طیف وسیعی از زیستگاه ها، از جنگل های استوایی گرفته تا تندرا و علفزارها احساس راحتی می کنند.

 

پروانه چگونه نام خود را به دست آورد؟

پروانه چگونه نام خود را به دست آورد؟

آیا تعجب می کنید که نام پروانه چگونه بوده است؟ اصطلاح پروانه برای اولین بار برای توصیف گوگرد نر زرد روشن، حشره ای به رنگ کره استفاده شد. در نهایت به گونه‌های پروانه نیز وارد شد. مرجع دیگر این است که وقتی کشاورزان کره می کوبند، پروانه ها در اطراف شناور می شوند.

 


مطالب مشابه: عکس های زیباترین پروانه های جهان


 

آناتومی پروانه

1. اندازه کل پروانه ها بسته به گونه از 1 اینچ تا 11 اینچ متغیر است.

 

2. پروانه دارای سه قسمت بدن است: سر، سینه و شکم. شش پا و چهار بال پروانه به سینه متصل است. برخی از پروانه‌ها فقط از چهار پا استفاده می‌کنند و دو پای جلویی را مانند طاووس‌ها روی بدن خود می‌برند.

 

3. بدن یک پروانه با موهای ریز و حسی پوشیده شده است.

 

4. پروانه ها ریه ندارند. آنها از طریق منافذ شکم خود تنفس می کنند.

 

5. پروانه ها دو آنتن روی سر خود دارند که از آن برای حس کردن، شنیدن و بوییدن استفاده می کنند.

 

6. پروانه‌ها روی بال‌های خود علائم فرابنفش دارند که به آنها کمک می‌کند جفت‌های احتمالی را پیدا کنند.

 

7. حتی گل‌ها دارای علائم فرابنفش هستند که به پروانه‌ها نشان می‌دهد که بیایند و از آنها برای گرده افشانی استفاده کنند.

 

8. پروانه ها دارای اسکلت بیرونی هستند که به معنای اسکلت های خارج از بدن است. اسکلت بیرونی از آنها محافظت می کند و آب را در داخل بدنشان نگه می دارد تا خشک نشوند.

 

9. پروانه ها زبان لوله مانندی دراز و انعطاف پذیر به نام پروبوسیس دارند که برای مکیدن شهد گل از آن استفاده می کنند. پروبوسیس تا زمانی که منبعی از شهد یا سایر مواد غذایی مایع را پیدا کند، در زیر چانه‌شان پیچ خورده باقی می‌ماند.

 

حقایق چرخه زندگی پروانه برای بچه ها

حقایق چرخه زندگی پروانه برای بچه ها

یکی از باورنکردنی ترین ویژگی های پروانه ها این است که چگونه از کرم های خزنده به زیبایی های بالدار تبدیل می شوند. تبدیل پروانه از کاترپیلار شامل چهار مرحله تخم، کاترپیلار، شفیره و بالغ است. این فرآیند به عنوان دگردیسی شناخته می شود که از کلمات لاتین برای “تغییر شکل” آمده است.

 

1. یک پروانه زندگی خود را به عنوان یک تخم شروع می کند که یک پروانه ماده بالغ تخم های خود را روی یک گیاه می گذارد.

 

2. تخم از تخم بیرون می آید و یک کرم کوچک (لارو) از پوسته بیرون می خزد. کاترپیلار سپس از پوسته تخم مرغ و گیاهان اطراف تغذیه می کند. بیشتر رشد در این مرحله است.

 

3. کاترپیلار قبل از تبدیل شدن به شفیره پنج بار پوست خود را می اندازد. این مرحله استراحت در زندگی یک پروانه است. هنگامی که کاترپیلار آخرین پوست خود را می ریزد، پوشش سختی به نام کریسالیس در اطراف بدن خود ایجاد می کند. پس از 10 تا 12 روز، گل داودی شکسته می شود و یک پروانه زیبا نمایان می شود.

 

4. هنگامی که پروانه از گل داودی بیرون می آید، با بال های خیس و چروکیده ای که دور بدنش پیچیده شده است به استقبال جهان می رود. سپس پروانه مایع بدن را از طریق بال ها پمپ می کند تا آنها را منبسط کند. هنگامی که بال به اندازه کامل خود رسید، پروانه چند ساعت استراحت می کند تا خشک شود و بدنش سفت شود تا اولین پرواز خود را انجام دهد.

 

دگردیسی دو هفته تا چند ماه طول می کشد. در این مدت، بافت های لارو متلاشی شده و دوباره سازماندهی می شوند.

 

طول عمر یک پروانه

طول عمر یک پروانه

1. طول عمر پروانه به عوامل مختلفی مانند اندازه، گونه، مکان و زمان تبدیل شدن به یک پروانه بستگی دارد. به عنوان مثال، یک پروانه کوچک به اندازه پروانه های بزرگتر زندگی نمی کند. با این حال، میانگین طول عمر چیزی بین 3 روز تا 11 ماه است.

 

2. پروانه های کوچکی که مشاهده می کنید در حال جشن گرفتن با گل های حیاط خود هستند، فقط یک هفته زنده می مانند. پروانه‌های بزرگی مانند Mourning Cloaks، Heliconians و Monarch Butterflies عمر متوسط 9 ماه دارند. پروانه بریمستون طولانی ترین طول عمر را در بین تمام پروانه های بالغ دارد. می تواند تا 10 ماه زنده بماند.

 

3. آب و هوا عامل دیگری است که طول عمر پروانه را تعیین می کند. به عنوان مثال، اگر تخم مرغ درست قبل از شروع زمستان گذاشته شود، پروانه کوچک تا زمانی که هوا گرم شود در آن می ماند. با گرم شدن هوا، کاترپیلار از تخم بیرون می آید و همه چیز دوباره شروع می شود. اگر پروانه قبل از زمستان مهاجرت نکند، تا زمانی که هوا گرم شود به خواب زمستانی می رود. این بدان معنی است که یک پروانه می تواند ماه ها بیش از طول عمر متوسط زندگی کند.

 

4. زیستگاه بر طول عمر پروانه نیز تأثیر می گذارد. پروانه ها در اسارت می توانند حدود 10 ماه زندگی کنند. پروانه هایی که در طبیعت زندگی می کنند در معرض بسیاری از شکارچیان مانند پرندگان و سایر حشرات بزرگ هستند، بنابراین ممکن است نتوانند به اندازه کافی زندگی کنند. و یک پروانه در طول زندگی خود تمام انرژی خود را فقط روی دو کار متمرکز می کند – غذا خوردن و جفت گیری.

 

رژیم غذایی ذخیره کنید

رژیم غذایی ذخیره کنید

1. وقتی صحبت از پروانه ها می شود، افراد زیادی از رژیم غذایی آنها آگاه نیستند. پس بیایید چند چیز را بررسی کنیم که یک پروانه دوست دارد بخورد.

 

2. برای شروع، کرم ها فقط برگ های گیاهان را می خورند، در حالی که کرم های مختلف انواع خاصی از گیاهان را دوست دارند. و اولین وعده غذایی آنها پوسته تخم مرغ خودش است. برگ ها تمام مواد مغذی مورد نیاز کرم ها را برای تبدیل شدن به یک پروانه زیبا در اختیار کرم ها قرار می دهند. اما برخی از کاترپیلارها گوشت خوار نیز هستند. لارو پروانه هاروستر شته های پشمی را می خورد.

 

3. پروانه های بالغ به یک رژیم غذایی کاملاً مایع پایبند هستند زیرا نمی توانند مواد جامدی را با زبان نی مانند خود بمکند. آنها به خصوص دوست دارند از برش های هندوانه، پرتقال و موز بنوشند. اگر می خواهید پروانه ها را به باغ خود جذب کنید، چند درخت میوه و گل بکارید و به زودی حیاطی پر از پروانه خواهید داشت.

 

4. یک پروانه نمی تواند فقط با شکر زندگی کند. به مواد معدنی نیز نیاز دارد. پروانه‌ها برای تکمیل رژیم غذایی خود، گهگاه از گودال‌های گلی که سرشار از نمک و مواد معدنی هستند، جرعه جرعه می‌نوشند. این رفتار که پودینگ نامیده می شود در پروانه های نر بیشتر از ماده ها رخ می دهد. پروانه های نر مواد معدنی را در اسپرم خود وارد می کنند که در طول جفت گیری به ماده ها منتقل می شود.

 

پروانه و پرواز

پروانه ها حشرات هستند، حتی اگر به دلیل بال های پهن و پوسته پوسته شان شبیه آنها نباشند. و آنها پروازهای عالی هستند. آنها دو جفت بال بزرگ دارند که با فلس های واضح پوشیده شده است. اما متاسفانه، پروانه ها فقط زمانی می توانند پرواز کنند که دمای بدن بالای 86 درجه باشد.

 

پروانه ها به عنوان حیوانات خونسرد نمی توانند دمای بدن خود را تنظیم کنند. اگر دما به زیر 50 درجه فارنهایت برسد، پروانه ها بی حرکت می شوند. پروانه ها می توانند به راحتی در محدوده دمایی بین 82 تا 100 درجه فارنهایت پرواز کنند. در روزهای سردتر، پروانه ها مجبورند ماهیچه های پرواز خود را با قرار گرفتن در زیر نور خورشید گرم کنند.

 

سرعت پروانه در بین گونه ها متفاوت است. گونه های سمی پروانه ها کندتر از گونه های غیر سمی هستند. سریع ترین پروانه ای که می تواند پرواز کند 12 مایل در ساعت است. برخی از پروانه ها حتی می توانند با سرعت 25 مایل در ساعت پرواز کنند. این اطلاعات شگفت انگیز در مورد پروانه ها برای بچه ها است.

 

رفتار – اخلاق پروانه

رفتار - اخلاق پروانه

1. پروانه ها بر روی پاهای خود گیرنده های چشایی دارند که به آنها کمک می کند تا غذا را پیدا کنند. یک پروانه ماده با پاهای خود برگها را می کوبد تا آب آن آزاد شود. و خارهای پشت پاهای او دارای گیرنده‌های شیمیایی هستند که می‌توانند به آن‌ها کمک کنند تا بفهمند آیا برگی که روی آن نشسته‌اند برای تخم‌گذاری مناسب است یا خیر.

 

پس از شناسایی گیاه مناسب، او تخم های خود را در آن می گذارد. پروانه ها نیز پا روی غذای خود می گذارند و با استفاده از اندام های حسی خود منابع غذایی را می چشند.

 

2. بال های رنگارنگ پروانه ها به آنها کمک می کند تا هنگام تغذیه با گل ها ترکیب شوند. رنگ ها همچنین به آنها کمک می کند تا یک جفت را جذب کنند.

 

3. پروانه ها بین 10 تا 20 فوتی بینایی خوبی دارند.

هر چیزی فراتر از این فاصله می تواند همه چیز را برای یک پروانه تار کند. پروانه ها برای کارهایی مانند یافتن جفت از همان گونه و گل برای تغذیه به دید خود متکی هستند. اما رنگ های زیادی را فیلتر می کنند. پروانه ها می توانند رنگ های قرمز، سبز و زرد را ببینند. علاوه بر این رنگ‌ها، پروانه‌ها می‌توانند طیفی از پرتوهای فرابنفش را نیز ببینند که برای چشم انسان نامرئی است.

 

Buddleia که اغلب به عنوان بوته پروانه شناخته می شود، برای دعوت پروانه ها به باغ شما ایده آل است.

 

پروانه ای که نتواند شهد بنوشد محکوم به فناست. هنگامی که پروانه از بدنه بیرون می آید، دهانش به نصف می رسد. بنابراین اولین کار یک پروانه بالغ این است که پروانه خود را در لحظه بیرون آمدن از گل داودی جمع کند. پروانه با استفاده از کف دستی که در مجاورت پروبوسیس قرار دارد، روی دهان خود شروع به کار می کند.

 

مهاجرت پروانه ها

مهاجرت پروانه ها

مانند بسیاری از حیوانات، حتی پروانه ها نیز مهاجرت می کنند. پروانه های مونارک در طول زمستان سفری 2000 مایلی از دریاچه های بزرگ تا خلیج مکزیک را انجام می دهند و در بهار به شمال باز می گردند. دلایل مختلفی برای مهاجرت پروانه ها به مکان های دیگر وجود دارد. اینجا چندتایی هستند:

 

1. پروانه ها موجوداتی خونسرد هستند. آنها نمی توانند هوای سرد را تحمل کنند بنابراین به مکان های گرم تر سفر می کنند.

 

2. پروانه ها نیز برای ایجاد مستعمرات جدید مهاجرت می کنند. دلیل این امر این است که آنها نمی توانند برای مدت طولانی در یک مکان بمانند.

 

3. همچنین کاترپیلارها تمام غذای خود را در یک منطقه مصرف می کنند. بنابراین مهاجرت به مکان های جدید تامین منظم منبع غذایی آنها را تضمین می کند.

 

پروانه ها چگونه از خورده شدن خودداری می کنند؟

1. پروانه ها در زنجیره غذایی رتبه بسیار پایینی دارند، بنابراین تعداد زیادی شکارچی گرسنه منتظر می مانند تا از آنها غذا درست کنند. اما پروانه ها بسیار باهوش هستند و از انواع ترفندها برای خوردن توسط شکارچیان خود استفاده می کنند.

 

2. آنها بال های خود را تا می کنند تا با محیط اطراف ترکیب شوند و خود را برای شکارچیان نامرئی کنند. پروانه های دیگر دقیقا استراتژی مخالف را امتحان می کنند. آنها رنگ ها و نقش های زنده ای را روی بدن خود می پوشند که حضور آنها را جسورانه اعلام می کند.

 

3. پروانه های رنگ روشن نیز هنگام خوردن مواد سمی ترشح می کنند. بنابراین شکارچیان ترجیح می دهند از آنها دوری کنند.

 

4. برخی از پروانه ها اصلا سمی نیستند، اما از گونه هایی تقلید می کنند که به دلیل سمی بودنشان در قلمرو حیوانات مشهور هستند. آنها با تقلید از عموزاده های مرگبار خود شکارچیان را دفع می کنند.

 

نه تنها پروانه ها در معرض خطر شکار شدن هستند، بلکه بقای آنها نیز به دلیل فعالیت های انسانی مانند از بین رفتن زیستگاه، کشاورزی، جنگلداری و مسکن در خطر است. 

 


مطالب مشابه: عکس های زیبا از پروانه های جالب جهان


 

حقایقی در مورد پروانه برای کودکان

حقایقی در مورد پروانه برای کودکان

1. این یکی از جالب ترین حقایق در مورد پروانه ها برای کودکان است. بال های پروانه شفاف هستند. اما چگونه ممکن است که پروانه ها رنگارنگ ترین و پر جنب و جوش ترین حشرات اطراف هستند؟ این به این دلیل است که بال پروانه توسط لایه‌هایی از کیتین، یک ماده محافظ که اسکلت بیرونی حشره را تشکیل می‌دهد، تشکیل می‌شود.

 

لایه ها به قدری نازک هستند که می توانیم درست از میان آنها ببینیم. و هزاران فلس کوچک که کیتین شفاف را پوشانده اند، نور را به رنگ های مختلف منعکس می کنند. با بالا رفتن سن پروانه، فلس ها از بال ها می افتند و لایه کیتین در معرض دید قرار می گیرد.

 

2. نمایش پروانه ها حتی در نقاشی های دیواری مصری در تبس که بیش از 3500 سال قدمت دارند، دیده می شود.

 

3. کاترپیلارهای Case Moth، همانطور که از نامشان پیداست، یک کیس در اطراف خود می سازند. کیف از ابریشم و تکه های ریز گیاهان ساخته شده است.

 

4. پروانه های ماده بزرگتر از نر هستند. آنها حتی بیشتر از همتایان مرد خود عمر می کنند.

 

5. دانشمندان می گویند که ظهور نوارهای سیاه کاترپیلار خرس پشمی نشان دهنده فرا رسیدن زمستان است.

 

6. بیشتر پروانه ها روی گرده و شهد گل ها زندگی می کنند.

 

7. برخی از گونه های ماده پروانه فاقد بال هستند. تنها کاری که می توانند انجام دهند این است که بخزند و حرکت کنند.

 

8. پروانه ابوالهول مورگان متعلق به ماداگاسکار دارای دهانه پروبوسیس یا لوله ای است که حدود 12 تا 14 اینچ طول دارد. آنها از دهان لوله خود برای مکیدن شهد از ته یک ارکیده 12 اینچی استفاده می کنند.

 

9. برخی از پروانه ها در بزرگسالی به دلیل نداشتن دهان چیزی نمی خورند. آنها با انرژی ذخیره شده به عنوان کاترپیلار زندگی می کنند.

 

15 حقیقت جالب درباره پروانه

15 حقیقت جالب درباره پروانه

10. پروانه ها نمی توانند ببینند، اما می توانند ارتعاشات را احساس کنند. این اطلاعات شگفت انگیز پروانه ای است که بچه ها بدانند.

 

11. پروانه ها می توانند پرواز کنند حتی اگر فلس هایشان برداشته شود. آنها فقط کمی کم رنگ تر به نظر می رسند.

 

12. بال پرنده ملکه اسکندریه از جزیره گینه نو بزرگترین پروانه جهان است. طول بال آن حدود 27 سانتی متر است.

 

13. استرالیا خانه 385 گونه پروانه است که نزدیک به 70 درصد آنها در جنگل های بارانی Wet Tropics یافت می شوند.

 

14. بانوی نقاشی شده رایج ترین پروانه ای است که در جهان یافت می شود. در سراسر جهان به جز قطب جنوب و آمریکای جنوبی یافت می شود.

 

15. برخی از گونه های پروانه ها، از جمله چشم مروارید شمالی، در شب پرواز می کنند.

 

هنگامی که پروانه های خانم رنگ شده به تعداد زیاد باشند، می توانند آسیب قابل توجهی به محصولات سویا وارد کنند.

 

پروانه

1. چرا پروانه ها گل دوست دارند؟

پروانه ها جذب گل ها می شوند زیرا شهد آن ها را تامین می کنند و به عنوان محل استراحت عمل می کنند. شهد برای پروانه ها ضروری است زیرا برای پرواز آنها انرژی می دهد. بنابراین، پروانه ها دوست دارند از یک گل به گل دیگر بازدید کنند و شهد را جمع آوری کنند.

 

2. پروانه ها چند چشم دارند؟

پروانه ها نیز مانند ما انسان ها دو چشم دارند. اما چشمان آنها از چندین لنز کوچک تشکیل شده است که به آنها امکان می دهد به طور همزمان به جهات مختلف نگاه کنند. از این رو چشمان آنها به چشم مرکب نیز معروف است.

 

3. چرا پروانه ها روی بال های خود فلس دارند؟

پروانه ها دارای فلس های رنگی ریز روی بال های خود هستند که اهداف مختلفی را انجام می دهند. این فلس ها به پروانه ها کمک می کند نور خورشید را جذب کنند، به درستی پرواز کنند و با محیط اطراف خود ترکیب شوند. آنها همچنین به پروانه ها رنگ ها و نقش های زیبای خود را می دهند و آنها را منحصر به فرد و متنوع می کنند.

 

4. فعالیت های انسانی، مانند جنگل زدایی و آلودگی، چگونه بر جمعیت پروانه ها تأثیر گذاشته است؟

اعمال انسان مانند قطع درختان و ایجاد آلودگی به پروانه ها آسیب رسانده است. وقتی درختان قطع می شوند، مکان هایی که پروانه ها در آن زندگی می کنند از بین می روند. آلودگی همچنین می تواند به چیزهایی که پروانه ها می خورند آسیب برساند و رشد آنها را سخت تر کند. این باعث شده است که بسیاری از گونه های پروانه خانه های خود را از دست بدهند، تعداد آنها کمتر شود و حتی ممکن است برخی برای همیشه ناپدید شوند.

 

5. پروانه ها چگونه با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند و از چه نوع سیگنال هایی استفاده می کنند؟

پروانه ها با استفاده از بال های زیبا و رایحه های خاص خود با یکدیگر صحبت می کنند. آنها الگوهای رنگارنگ خود را به نمایش می گذارند، در هوا می رقصند و بوی خاصی به نام فرومون آزاد می کنند تا شریک زندگی خود را پیدا کنند، از قلمرو خود محافظت کنند و اگر خطری در نزدیکی وجود دارد به دیگران اطلاع دهند. این سیگنال ها به پروانه ها کمک می کند تا با یکدیگر صحبت کنند و پیام های مهمی را به اشتراک بگذارند.

 

6. چگونه جمعیت پروانه ها پس از بلایای طبیعی یا سایر اختلالات باز می گردند؟

پروانه‌ها می‌توانند با یافتن مکان‌های جدید برای زندگی و سکونت، از بلایای طبیعی یا اختلالات بازگردند. آنها یک دسته تخم می گذارند، معمولا بین دوازده تا چند صد تخم، که حدود یک ماه طول می کشد تا به پروانه های بالغ تبدیل شوند. وقتی تعداد زیادی خانه مناسب و غذای کافی برای رفت و آمد وجود داشته باشد، این می تواند به افزایش تعداد آنها کمک کند.

 


مطالب مشابه: پروانه نادر و زیبا با بال های رنگارنگ (+عکس)


 

در پایان

حقایقی در مورد پروانه ها برای بچه ها یک راه عالی برای نزدیکتر کردن فرزندتان به علم و طبیعت است. پروانه ها موجودات کوچک زیبایی هستند که در بسیاری از زیستگاه ها از جنگل های بارانی استوایی گرفته تا علفزارها یافت می شوند.

 

چرخه زندگی آنها شامل مراحل تخم، کاترپیلار خزنده، شفیره تا پروانه بالدار است. طول عمر این موجودات زیبا بسته به جثه، موقعیت و نوع آن از چند روز تا چند ماه متفاوت است. آب و هوا و زیستگاه نیز ممکن است بر طول عمر پروانه ها تأثیر بگذارد. آنها بالها را تا می کنند تا با هم ترکیب شوند و برای شکارچیان نامرئی می شوند. بنابراین، یاد بگیرید و به اشتراک گذاری چنین حقایق جالبی با کودکان اطراف ادامه دهید.

جدیدترین مطالب سایت