28 واقعیت جالب در مورد ستاره ها

مجموعه : هوا و فضا
28 واقعیت جالب در مورد ستاره ها

فرزندان شما از دانستن این حقایق در مورد شگفتی های چشمک زن شگفت زده خواهند شد. ما در این قسمت از مجله تفریحی تالاب برای شما همراهان عزیز لیستی از 28 واقعیت جالب در مورد ستاره ها را منتشر کرده ام.

 

حقایق سرگرم کننده و جالب درباره ستاره 

ستاره ها کودکان و حتی بزرگسالان را نیز مجذوب خود می کنند. ستاره‌ها برای هزاران سال همراه با اجرام آسمانی دیگر مانند ماه، سیارک‌ها، دنباله‌دارها و شهاب‌سنگ‌ها مورد مطالعه قرار گرفته‌اند. پس بیایید برخی از حقایق جالب ستاره‌ها را از این پست برای کودکان بررسی کنیم و آنها را مجذوب و تشویق کنیم تا درباره آنها بیشتر بیاموزند.

 

ستاره از چه ساخته شده است؟

ستاره از چه ساخته شده است؟

ستارگان توپ های عظیمی از گازهای در حال انفجار هستند که عمدتاً هیدروژن و هلیوم هستند. آنها به قدری داغ هستند که گازها تحت یک واکنش هسته ای ثابت مانند یک بمب هیدروژنی قرار می گیرند.

 

این صورت های فلکی از ستارگان با سوزاندن هیدروژن به هلیوم در اعماق هسته خود می درخشند و سپس عناصر سنگینی مانند کربن، نیتروژن، اکسیژن و آهن را ایجاد می کنند. هنگامی که تمام سوخت مصرف می شود، که ممکن است میلیاردها سال طول بکشد، ستاره مواد خود را به فضا پرتاب می کند و سپس ستاره جدیدی را تشکیل می دهد. ستارگان اندازه های مختلفی دارند و نزدیک ترین ستاره به سیاره ما، خورشید است.

 

ستاره ها دائماً حضور دارند اما به دلیل درخشندگی خورشید فقط در شب دیده می شوند. شب هنگام که آسمان کم می شود، ستارگان دیده می شوند.

 

اگرچه بیشتر ستارگان از عناصر ذکر شده در بالا تشکیل شده اند، یک ستاره باستانی کشف شده در صورت فلکی شیر گفته می شود که از عناصر بسیار سبک تشکیل شده است. همانطور که در نمودار زیر مشاهده می کنید، این ستاره عمدتاً از هیدروژن و هلیوم ساخته شده است، در حالی که تنها بخش کوچکی از آن حاوی عناصر سنگین دیگری است.

 


مطالب مشابه: چگونگی پیدایش ستاره گان (+عکس)


 

انواع ستاره برای بچه ها

انواع ستاره برای بچه ها

وقتی به آسمان شب نگاه می کنید، ستاره های بیشماری را فراتر از تصور خود خواهید دید و آنچه می بینید تنها بخش کوچکی از آن است. دانشمندان ستارگان را بر اساس طیف آنها که به عناصر جذب شده توسط آنها اشاره دارد و دمای آنها طبقه بندی کرده اند. با توجه به تغییرات دما، ستارگان رنگ های مختلفی دارند و می توان آنها را به موارد زیر طبقه بندی کرد .

 

1. O – تایپ ستاره

این ها داغ ترین ستاره ها هستند و آبی هستند. آنها یک میلیون بار درخشان تر از خورشید هستند.

 

2. B – ستاره ها را تایپ کنید

این ستارگان آبی مایل به سفید هستند و صدها تا هزار بار درخشان تر از خورشید هستند.

 

3. ستاره های نوع A

اینها سفید هستند و حدود ده برابر روشن تر از خورشید هستند.

 

4. F – ستاره ها را تایپ کنید

این ستارگان زرد تا سفید هستند و درخشان تر از خورشید هستند.

 

5. G – ستاره ها را تایپ کنید

اینها ستاره های زرد و درخشان هستند. خورشید ما یک ستاره G است.

 

6. K – ستاره ها را تایپ کنید

این ستاره ها نارنجی تا قرمز و سرد هستند.

 

7. M – تایپ ستاره

این ستاره ها قرمز هستند و سردترین ستاره ها هستند.

 

چرخه زندگی ستاره ها 

چرخه زندگی ستاره ها 

چرخه زندگی یک ستاره از ابرهای غول پیکر غبار و گاز که به سحابی معروف هستند شروع می شود. یک سحابی به یک پیش ستاره تبدیل می شود که سپس به ستاره دنباله اصلی تبدیل می شود. به این ترتیب، یک ستاره درست از بدو تولد دچار دگرگونی های مختلفی می شود و در نهایت فرو می ریزد و تبدیل به سیاهچاله می شود.

 

بیایید نگاهی به مراحل مختلف یک ستاره بیندازیم

 

1. سحابی

این اولین مرحله در چرخه زندگی یک ستاره است. ستاره ای از سحابی تشکیل شده است که ابر عظیمی از غبار و گاز در فضا است. عمدتاً از هیدروژن تشکیل شده است. سحابی تحت کشش گرانشی خود فرو می ریزد و یک پیش ستاره تشکیل می دهد. سحابی هلیکس یکی از نزدیکترین سحابی های شناسایی شده به زمین است.

 

2. Protostar

افزایش گرانش و فشار باعث فروپاشی پیش ستاره می شود. این منجر به تشکیل یک ستاره پیش از دنباله اصلی می شود، که سپس با شروع همجوشی هیدروژن به یک ستاره دنباله اصلی تبدیل می شود.

 

3. ستاره دنباله اصلی

همانطور که ستاره پیش از دنباله اصلی شروع به آزاد کردن انرژی می کند و انقباض متوقف می شود، شروع به درخشش می کند و یک ستاره دنباله اصلی را تشکیل می دهد. خورشید ما یکی از ستاره های دنباله اصلی است. این ستارگان از نظر اندازه، جرم و دما متفاوت هستند اما فرآیند مشابهی را در هسته خود انجام می دهند. آنها هیدروژن را به هلیوم تبدیل می کنند و مقدار زیادی انرژی ایجاد می کنند.

 

طول عمر ستاره های دنباله اصلی به اندازه آنها بستگی دارد. از آنجایی که ستارگان غول پیکر سوخت خود را بسیار سریعتر می سوزانند، ممکن است تنها چند صد هزار سال دوام بیاورند، در حالی که ستارگان کوچکتر ممکن است چندین میلیارد سال دوام بیاورند زیرا سوخت خود را بسیار کندتر می سوزانند.

 

4. ستاره های غول سرخ

وقتی تمام هیدروژن تمام شد و همجوشی متوقف شد، ستاره های دنباله اصلی وارد مرحله بعدی می شوند. پوسته هیدروژنی هسته مشتعل می شود و باعث می شود که ستاره ها حدود 100 برابر بزرگتر از ستاره دنباله اصلی منبسط شوند. سپس ستاره به یک غول سرخ تبدیل می شود.

 

5. ستاره های کوتوله سفید و ابرنواختر

هنگامی که تمام هلیوم در هسته مصرف می شود و هیچ عنصر دیگری برای استفاده به عنوان سوخت باقی نمی ماند، ستارگان غول قرمز به ستاره های کوتوله سفید تبدیل می شوند. ستارگان کوچکتر به دلیل گرانش خود فرو می ریزند زیرا دیگر واکنش همجوشی وجود ندارد. با این حال، ستارگان ممکن است قبل از سرد شدن و تبدیل شدن به کوتوله های سیاه، به دلیل گرمای بسیار زیاد بدرخشند. آنها با سیارات کوتوله که اجرام کوچک سیاره ای در مدار مستقیم خورشید هستند متفاوت هستند.

 

ستارگان بزرگتر با جرم بیشتر به واکنش هسته ای ادامه می دهند و تا زمانی که منفجر شوند، به انبساط ادامه می دهند، پدیده ای به نام ابرنواختر. هنگامی که یک ابرنواختر رخ می دهد، حجم عظیمی از گازهای داغ را به فضا پرتاب می کند.

 

6. سیاهچاله یا ستاره های نوترونی

یک ابرنواختر یا انفجار عظیم می تواند یک سیاهچاله یا یک ستاره نوترونی را پشت سر بگذارد. تکینگی نقطه ای در مرکز سیاهچاله است که دارای جرمی با چگالی بی نهایت است.

 


مطالب مشابه: عکس ستاره و ماه فانتزی زیبا برای پروفایل


 

28 حقیقت در مورد ستاره ها برای کودکان

28 حقیقت در مورد ستاره ها برای کودکان

در اینجا چند واقعیت جالب در مورد ستاره ها وجود دارد که علاقه فرزند شما را برانگیخته است.

 

1. اکثر ستاره های جهان کوتوله های قرمز هستند. عمر کوتوله های قرمز ده ها میلیارد سال است.

 

2. ستارگان به دلیل حرکت هوا در جو زمین چشمک می زنند.

 

3. نور ساطع شده از ستاره ها سال ها طول می کشد تا به ما برسد. بنابراین، وقتی به یک ستاره نگاه می کنید، در واقع می بینید که ستاره در گذشته چگونه به نظر می رسید.

 

4. پروکسیما قنطورس که با نام آلفا قنطورس نیز شناخته می شود، نزدیک ترین ستاره به زمین ماست. 40,208,000,000,000 کیلومتر از ما فاصله دارد و 1.5 برابر درخشانتر از خورشید ماست.

 

5. ستارگان کوچکتر از ستاره های بزرگتر عمر می کنند.

 

6. قدیمی‌ترین رکورد یک ابرنواختر به سال 185 پس از میلاد برمی‌گردد، ستاره‌شناسان چینی شاهد این رویداد بودند.

 

7. ستاره ها بیشتر به صورت گروهی حضور دارند.

 

8. خورشید 99.86 درصد از جرم منظومه شمسی را تشکیل می دهد.

 

9. هر ساله تقریباً 25 تا 50 ابرنواختر در کهکشان های دیگر از طریق تلسکوپ کشف می شود. تلسکوپ هابل یک تلسکوپ فضایی است که تصاویر خیره کننده ای از اجرام آسمانی ارائه می دهد.

 

10. هر سال کهکشان راه شیری حدود هفت ستاره جدید ایجاد می کند.

 

11. حدود 100 تا 400 میلیارد ستاره در کهکشان راه شیری وجود دارد. دانشمندان تخمین می زنند که جهان حدود 13.8 میلیارد سال و کهکشان راه شیری حدود 13.6 میلیارد سال سن دارد.

 

12. ستاره‌شناسی Pleiades که به هفت خواهران نیز معروف است، در صورت فلکی ثور، یکی از علائم برجسته زودیاک، یافت می‌شود.

 

13. نزدیکترین کهکشان بزرگ به کهکشان راه شیری ما کهکشان آندرومدا است. دانشمندان پیش بینی می کنند که این دو کهکشان تقریباً چهار میلیارد سال دیگر با هم برخورد خواهند کرد.

بیایید نگاهی به مراحل مختلف یک ستاره بیندازیم

14. سیریوس درخشان ترین ستاره در آسمان شب است.

 

15. خورشید هرگز به سیاهچاله تبدیل نمی شود، زیرا به اندازه کافی بزرگ نیست.

 

16. فاصله بین خورشید و زمین حدود 93 میلیون مایل (150 کیلومتر) است. این فاصله به نام واحد نجومی نیز شناخته می شود که برای اندازه گیری فواصل درون منظومه شمسی یا اطراف ستاره های دیگر استفاده می شود.

 

17. فقط ستاره هایی با جرم بیش از بیست برابر خورشید تبدیل به سیاهچاله می شوند.

 

18. تقریباً 75 درصد از جرم ستاره در یک ابرنواختر به فضا پرتاب می شود.

 

19. یک سیاهچاله پرتوهای ایکس و گاما ساطع می کند.

 

20. خورشید می تواند حدود 1.3 میلیون زمین را در خود جای دهد.

 

21. دنب یکی از دورترین ستاره هایی است که می توانیم با چشم غیر مسلح ببینیم.

 

22. نور خورشید 8.3 دقیقه طول می کشد تا به زمین برسد.

 

23. بتلژوز به عنوان نزدیکترین ستاره ابرغول به زمین شناخته شده است.

 

24. خورشید ما 4.5 میلیارد سال سن دارد.

 

25. انتظار می رود خورشید ما تا پنج میلیارد سال دیگر در فاز توالی اصلی خود باشد.

 

26. ستاره ها ترکیبی از گازها هستند. جرم جامد ندارند.

 

27. گرانش سیاهچاله ها آنقدر قوی است که حتی می تواند نور را به دام بیندازد.

 

28. پرجرم ترین ستارگان که به عنوان ابرغول شناخته می شوند، ممکن است 100 بار یا بیشتر از خورشید بزرگتر باشند.

 

29. جدا از نمایش زیبای شب های پر ستاره در آسمان صاف، زمین ما میزبان بسیاری از نمایش های نور طبیعی یا پدیده هایی مانند شفق قطبی یا خورشید گرفتگی است.

 

حقایق سرگرم کننده و جالب درباره ستاره 

 

1. یک ستاره چند سیاره می تواند داشته باشد؟

برخی از ستاره ها ممکن است حدود هفت سیاره داشته باشند. در حالی که ممکن است دیگران اصلاً سیاره ای نداشته باشند. با این حال، این که آیا یک ستاره دارای سیاره است یا خیر، نمی توان دانست زیرا یک ستاره ممکن است دارای سیاراتی باشد که هنوز شناسایی نشده اند.

 

2. تفاوت ستاره و سیاره چیست؟

یک ستاره نور خود را دارد و ساطع می کند. در حالی که سیارات در محور خود می چرخند و می چرخند و نور را از یک منبع خارجی منعکس می کنند. ستارگان دمای بالایی دارند در حالی که سیارات دمای نسبتاً پایینی دارند. ستارگان ممکن است دارای موادی مانند هیدروژن، هلیوم و سایر عناصر سبک باشند در حالی که سیارات حاوی جامدات، مایعات و گازها هستند.

 

3. آیا ستاره ها می توانند حرکت کنند؟

بله، ستاره ها دائماً حرکت می کنند. اما چون از زمین بسیار دورند، نمی توان آنها را با چشم غیر مسلح دید.

 

4. ستارگان چگونه بر کیهان اثر می گذارند؟

هر ستاره منظومه شمسی خود را دارد و حداقل یک سیاره به دور آنها می چرخد. بنابراین، ثبات را برای جهان فراهم می کند. خورشید همچنین ستاره ای است که حیات را در زمین ممکن می کند و فصول، آب و هوا، روز و شب و تغییرات دیگر را تعیین می کند. علاوه بر این، ستارگان بخشی از سنت ها، آداب و رسوم، ادیان و دیگر جنبه های زندگی بوده اند.

 

5. چند ستاره در جهان هستی وجود دارد؟

شمارش ستاره ها با شمارش دانه های شن قابل مقایسه است، به این معنی که شمردن آنها غیرممکن است. ناسا بیان می کند که کهکشان راه شیری به تنهایی حدود 100 میلیارد ستاره دارد. با این حال، این فقط یک عدد تقریبی است و ممکن است میلیاردها ستاره دیگر وجود داشته باشد.

 

6. داغ ترین ستاره کیهان چیست؟

ستاره Wolf-Rayet WR 102 با دمای 210000 کلوین یکی از داغ ترین ستاره های جهان است.

 


مطالب مشابه: عکس های شب های زیبای پر ستاره با نور زیبای ماه


 

در پایان

این حقایق سرگرم کننده در مورد ستاره ها برای بچه ها، علاقه کودک شما را به جهان پهناور برانگیخته می کند. شما می توانید به تمام سوالات آنها در مورد ستاره ها پاسخ دهید و در حین رصد ستارگان با جزئیات در مورد آنها بحث کنید.

 

وقتی این حقایق هیجان انگیز را به اشتراک می گذارید و در مورد آنها صحبت می کنید، آنها را تشویق کنید تا حقایق جالب تری درباره ستارگان و جهان را مطالعه کنند. این به آنها اجازه می دهد تا در سنین پایین علاقه خود را به نجوم کشف کنند. همچنین، دانش آنها را گسترش می دهد و آنها را برای مطالعه بیشتر ترغیب می کند.

جدیدترین مطالب سایت