دلیل تأخیر یا عدم استجابت دعا چیست؟

مجموعه : دعاها
دلیل تأخیر یا عدم استجابت دعا چیست؟

 6 نکته مهم درباره تأخیر یا عدم استجابت دعا

علت و علت  تأخیر یا عدم استجابت دعا را برای شما عزیزان فراهم نموده ایم خداوند نسبت به بندگانش مهربان هست و خیر و خوشبختی مؤمنان را میخواهد، از این رو اگر خواسته آنان به ضررشان هست، اما آنان به جهت عدم اطلاع از باطن امور از خداوند آن را می خواهند، اجابت نمی کند. در ادامه این مقاله را به نقل شهرسوال بخوانید.

 

علت تأخیر یا عدم استجابت دعا چیست؟

  چند نکته مهم که دانستن آن، باعث تأمّل در أندیشه‌ها و قوّت روحی میشود:

 

۱. نکتۀ أول:

 خدای متعال با بندگانش دشمنی ندارد و مسلما اراده‌ي او بر کمال بندگانش می‌باشد. تمام دستورات دین گواه بر این مقاله می‌باشند که خدای متعال به هر وسیله‌اي به دنبال کمال انسان هست.

 

۲. نکتۀ دوم:

 تأخیر و عدم اجابت دعا، نشان کم لطفی و کم محبتی خدا نیست، بلکه گاهی بر تصویر، هرچه بیشتر تأخیر شود، علت بر بیشتر دوست داشتن خدا هست. در کلام معصومین «ع» داریم: «وقتی که مؤمنی دعا می کند، خداوند به ملائکه می‌فرماید: دعایش را مستجاب نمودم، ولی آن را نگه دارید و عطا نکنید که من دوست دارم صدای این بندة مؤمن را بشنوم. بنده‌اي هم هست که دعا میکند و خداوند می‌فرماید: زود حاجتش را بدهید که آوازش را دوست ندارم».

در روایت نیز آمده هست که: «ان الله اذا احبَّ عبداً غطَّهُ فی البلاء غطّاً؛ «۱» خداوند وقتی بنده‌اي را دوست بدارد، وی را با سختی‌ها و مشکلات مواجه می‌سازد». پیامبران و اولیای الهی بیش از دیگران در زندگی خود با مشکلات روبرو بوده اند.

 

۳. نکتۀ سوم:

 اگر به خاطر مشکلاتی، حس ناامیدی در شما به وجود آمده، مشکلات زندگی امتحان الهی هست، باید با صبر و تحمّل از آزمون پیروز به در آیید؛ به ظاهر قضیه نگاه نکنید. به نتایج معنوی و آثار اخروی رویدادهای زندگی دقت داشته باشید. زندگی همۀ وقت با رنج و مشکلات آمیخته هست. بعضی به ظاهر خوشبخت به نظر میرسند. امّا در واقع زندگی شان سراسر پوچ و بی معنا هست و هیچ نتیجه و پاداش اخروی ندارند.

 

خداوند منان با طول دادن اجابت ما را بیش‌تر به حالت انابه و تضرع در درگاهش نگه مى‏دارد. این لطف بزرگى هست که به این وسیله ارتباط عبد با معبود حفظ مى‏ گردد. در پى آن الطاف بى‏ شمار دیگرى نصیبش مى‏ شود.

 

  دلیل تأخیر یا عدم استجابت دعا چیست؟

 تأخیر و عدم اجابت دعا، نشان کم لطفی و کم محبتی خدا نیست

 

۴. نکتۀ چهارم:

 سختی و مشکلات زندگی اساس ترقّي و رشد معنوی هست. باید شاد باشید که خداوند شما را شایسته این مقام دانسته هست. از فضای پیش آمده نهایت بهرهگیری را کرده و در آغوش پر مهر پروردگار، مشکلات تان را حل کنید. قدر دان این لحظات ناب باشید. مشکلات در زندگی پل پیروزی و نردبان ترقی انسان هست. کمالات در برخورد با مشکلات و غلبه بر آن‌ها ظهور و بروز می کند. جوهره انسان در میدان‌هاي مبارزه با سختی‌ها جلوه می‌یابد. این از سنت‌هاي الهی هست. باید از خداوند، استقامت و صبر و استواری طلب نماییم. از او بخواهیم ما را در آزمایش‌هاي سخت و دشوار زندگی پیروز و پیروز سازد.

 

۵. نکتۀ پنجم:

 به ابعاد مثبت زندگی خود نیز دقت داشته باشید؛ اگرچه دچار مشکلاتی هستید که شما را رنج میدهد و از این لحاظ اوضاع خود نامطلوب‌تر از دیگران می بینید، امّا جنبه‌هاي مثبتی نیز در زندگی شما وجود دارد که دیگران بی بهره از آن میباشند، همانند نعمت سلامتی و …

 

۶. نکتۀ ششم:

 همۀ وقت به خداوند توکل داشته باشید؛ نقش توکل در زندگی بسیار راه گشا هست. انسان اگر واقعاً به خدا توکل نماید، خداوند مشکلات زندگی وی را برطرف میکند. خداوند در قرآن می‌فرماید: «وَ مَنْ يَتَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ؛ «۲» هر کس بر خدا توکل کند، خدا وی را کفایت میکند.»

 

نکته پایانی:

 دقت و دقت به مضمون این آیه روحیه امید را در انسان تقویت می کند: «فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْراً، إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْراً؛ «۳» پس حتماً با سختی آسانی هست، حتماً با سختی آسانی و گشایشی هست»؛ و روزی می رسد که بیشتر ما پی خواهیم برد که عدم اجابت بعضی از دعاهایمان خود یک نعمت بزرگ و با ارزش بوده و از خداوند بابت اصرار و بی قراری‌ها و گله گذاری هایمان عذر خواهی خواهیم کرد.

اگر به اوصاف الهی دقت کنیم و به صفات پروردگار ایمان بیاوریم و بدانیم خداوند بخشنده و مهربان هست، در می‌یابیم که اگر خواسته‌هاي انسان بر آورده نمی شود، دلیلش بخل نیست. خداوند با دقت به کمال و سعادت و مصلحت انسان خواسته‌هاي وی را اجابت می کند.

پس تأخیر اجابت دعا، نشان کم لطفی و کم محبتی خدا نیست، بلکه گاهی بر تصویر، هرچه بیشتر تأخیر شود، علت بر بیشتر دوست داشتن خدا هست.

 

جدیدترین مطالب سایت